Altın & Dolar

İslam Memiş, gram altın için son dakika tarihi ve rakamı verdi! Altın alacaklara 'Bu fırsatı kaçırmayın' uyarısı! 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için son dakika tarihi verdi ve 3 bin 500 TL'yi işaret etti. İşte İslam Memiş'in o açıklaması...

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar, altın alacaklar ve elinde altını olan vatandaşlar altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. 

Altın fiyatları ABD'den gelen ters rüzgarla düşüş trendine devam ederken, ons altın 2300 dolar psikolojik desteği seviyesinde fiyatlanıyor. Gram altın ise 2 bin 400 TL'yi görmüş durumda. 

Piyasalardaki hareketliliğin ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

ONS ALTINDA YIL SONU BEKLENTİSİ 2600 DOLAR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftanın kritik olduğuna dikkat çekti ve "Yarın hem ABD enflasyon rakamı var aynı günün akşamında Fed faiz kararı var. Altın fiyatlarında geçtiğimiz hafta başlayan bu düşüş bizim için bir sürpriz değildi. Ons altın 2293 dolar seviyesine kadar düştü" bilgilerini verdi. 

Ons altının şu anda 2304 dolar seviyesinde olduğunu aktaran İslam Memiş, "2280-2340 dolar aralığını izleyeceğiz. ABD enflasyonu büyük bir ihtimalle yüzde 3,1 şeklinde açıklanır. Fed de faizlerde bir değişikliğe gitmez. Kısa vadede 2280-2340 dolar aralığını izleyeceğiz" dedi ve buraların kalıcı olmayacağının, yıl sonu beklentisinin 2600 dolar olduğunun altını çizdi. 

GRAM ALTIN SALLANIYOR! NE KADAR OLACAK? 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, içerde doların stabil olduğu için gram altının ons altını takip ettiğine vurgu yaptı ve "Gram altın Kapalıçarşı'da 2420 lira. Burada ise 2380-2450 lira aralığını izleyeceğiz. Kısa vadede bu bant aralığı geçerliliğini koruyor" şeklinde konuştu. 

Memiş,  Temmuz ayı itibariyle gram altında yükseliş beklentisinin sürdüğünü de dile getirdi ve bu yıl sonu için 3 bin TL ile 3 bin 500 TL öngörüsünün sürdüğünü vurguladı. 

İslam Memiş, "Yine jeopolitik gerilimler tırmanıyor, küresel ekonomi ile ilgili belirsizlikler devam ediyor. Şimdi de Avrupa'daki siyasi gerginlikler gündeme geldi. Fed'in bu sene sonunda en az bir defa faiz indirimi olasılığını düşündüğünü söyleyebilirim. Bunlar da altın fiyatlarına pozitif yansır. Bu nedenle senenin son düşüşleri diyebilirim. Hem ons altında hem gram altında yılın ikinci yarısında bu düşüşlerin kalacağını düşünmüyorum" açıklamasında bulundu. 

FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞLER ALIM FIRSATI

İslam Memiş, düşüşlerin alım fırsatı olduğunun altını çizdi ve "9 günlük resmi bayram tatili dolayısıyla iç piyasalar kapalı. Dışsal etkenleri daha fazla izleyeceğiz. ine gerginliklere ve sürprizlere karşı açıkta kalmamak gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Memiş, Temmuz ayı itibariyle ons altının yavaş yavaş yükselişe başlayacağını dile getirdi ancak fiyatların senenin ikinci yarısında bu seviyeleri görmeyeceğini belirtti. 

Hanehalkı harcamalarında en yüksek pay konut ve kiranın! Vatandaşlar bütçesini nerelere harcıyor? 

Borsada realize olmayan paralize oldu!

Asgari ücret Temmuz'da 13 bin TL'nin altına düşecek! 

Kolejlere rekor zam geldi, ücretler 7 milyon TL'yi geçti! İstanbul’da iki konut fiyatına lise eğitimi!