30 / 06 / 2024

Asgari ücret Temmuz'da 13 bin TL'nin altına düşecek! 

Asgari ücret Temmuz'da 13 bin TL'nin altına düşecek! 

Ekonomik şartlar vatandaşları yormaya devam ederken milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyen asgari ücret için 'ara zam çıkmazı' devam ediyor. Gazeteci Ebru Baki, asgari ücretin alım gücünün temmuz ayında 13 bin liranın altına ineceğini öngörüyor. İşte detaylar...



Asgari ücrete geçtiğimiz Temmuz ayında ve bir önceki Temmuz'da ara zam yapıldı. Milyonlarca vatandaş, bu sene de asgari ücrete ara zam bekliyordu. Ancak hükümetten yapılan açıklamalarda asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağı belirtildi. 

Ekonomistler sık sık asgari ücrete ara zam yapılması gerektiğini belirtirken, milyonları aşkın vatandaş da hükümet tarafından gelen açıklamaları yakından takip ediyor. Vatandaşların asgari ücrete ara zam beklentisi devam ediyor. 

Asgari ücret Temmuz da 13 bin TL nin altına düşecek! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplarken, asgari ücrete de değindi. Işıkhan, "Enflasyona ilişkin rakamlarımız oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok" dedi. 

4 Haziran tarihinde gerçekleştirilen  Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da asgari ücrete değindi ve "Asgari ücret 17 bin 2 TL şeklinde belirlendi. Bir önceki döneme göre net asgari ücret yükselişi yüzde 49 şeklinde oldu" bilgilerini verdi. 

Milyonların hayatını etkileyecek asgari ücrete ara zam konusu gündemde kalmaya devam ediyor. Ancak henüz yeni bir açıklama gelmedi. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ekonomik şartlar vatandaşları yormaya devam ederken milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyen asgari ücret için 'ara zam çıkmazı' devam ediyor. Gazeteci Ebru Baki, asgari ücretle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 

Asgari ücret Temmuz da 13 bin TL nin altına düşecek! 

Gazeteci Ebru Baki, 17 bin 2 TL'lik asgari ücretin maliyetinin 23 bin 502 TL'ye geldiğini söyledi. İşverenin de durumunun kötüleştiğini dile getiren Baki, asgari ücretten yapılan kesintilerin azaltılması halinde işverenlerin işçiye verebileceğini söyledi. 

Baki, önceki aylara göre adım adım eriyen asgari ücretin alım gücünün temmuz ayında 13 bin TL'nin altına düşeceğinin öngörüldüğünü belirtti. 

Ebru Baki, asgari ücretin 22-23 bin TL'lere çıkartılmasının zam değil, aradaki alım gücünün düşmesinin telafisi olacağını dile getirdi.

Vatandaşlar resmen evlerini bırakıp kaçtı: 'Tabut binalar başımıza yıkılacak!' 

Kolejlere rekor zam geldi, ücretler 7 milyon TL'yi geçti! İstanbul’da iki konut fiyatına lise eğitimi!

Emeklilere Haziran boyunca başvurdukları anda 18 bin TL yatıyor! İşte ING promosyon son dakika! 

İnşaat cirolarındaki artış yüzde 78.4 oldu!


Geri Dön