23 / 05 / 2024

İslam Memiş gram altının 1150 lira olacağı tarihi açıkladı!

İslam Memiş gram altının 1150 lira olacağı tarihi açıkladı!

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Gram altın yıl sonunda 1150 lirayı görecek' dedi.



Ons altın fiyatı, Fed'in faiz artırım sürecini bitireceği tahminlerinin artmasıyla son 5,5 ayın, buradan esen rüzgarın etkisiyle de gram altın tüm zamanların rekorunu alt üst etti. 'Altın için yeni rekorlar gelir mi' piyasalarda en çok konuşulan konulardan bir tanesi olurken Altın ve Para Piyasalarının uzman ismi  İslam Memiş, 'Hiçbirisi daha fiyatlanmadı' dedi ve altın fiyatları için beklentilerini Sabah.com.tr'ye açıkladı.

Altın gram fiyatı, son dönemde Kur Korumalı TL mevduat nedeniyle dolar/TL'den desteğini büyük oranda yitirse de ons yönlü seyrini sürdürüyor. Hafta başında gram altın, 1.084 TL'yi görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Peki altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İslam Memiş'ten dikkat çeken altın yorumu geldi.

İslam Memiş gram altının 1150 lira olacağı tarihi açıkladı!

Altın gram fiyatı için belirleyici olan ons altın, ABD Merkez Bankası'nın üst üste yaptığı 75'er baz puan faiz artırımları sonrası 1.615 dolar seviyesine gerileyerek dip yaptı. Aynı dönemde gram altın fiyatı 945-960 TL bandına kadar çekildi.

Fed'in Kasım ayı toplantısı sonrası piyasalarda faiz artırımlarının yavaşlayacağı ve 2023'te sonlanacağı beklentisi hakim oldu. Bu durum altın için destekleyici unsur oldu. Nitekim ons altın 1.800 dolara kadar tırmanırken gram altın buradan aldığı rüzgarla 1.080 TL'yi gördü.

Altın piyasasındaki yaşanan bu hareketlilik sonrası, son dönemin en çok merak edilen konuları arasına 'Altın fiyatları 2023 yılında ne olacak' sorusu oldu. Sabah.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken altın yorumları geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön