04 / 05 / 2024

İslam Memiş müjdeyi verdi: 'Bakandan bilgi aldım!'

İslam Memiş müjdeyi verdi: 'Bakandan bilgi aldım!'

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmenin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.



Altın ve Para Piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, "Bakan Murat Kurum’dan müjdeler var…" başlıklı yazısında kritik bilgiler verdi.

İşte İslam Memiş'in o yazıı:

Dün akşam “Türkiye 2023 Zirvesi ve Para Sohbetleri” programına iştirak ettim.

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a dört soru sorma fırsatım oldu.

Kamuoyunun merak ettiği 4 soru ve yanıtları şöyle:

1- Yeni konut satışı projeleriniz var mı?

İslam Memiş müjdeyi verdi: Bakandan bilgi aldım!

Biz sosyal konut kampanyasını başlatırken tüm gelir grupları içine alsın istiyoruz. Konut fiyatlarındaki artış, arz talep dengesi ve küresel enflasyonla alakalıdır. 2023’ün ilk çeyreğinden Emlak Konut ve sektör temsilcileriyle bir kampanya yapacağız mı? EVET, YAPACAĞIZ. Bunun hazırlıklarını arkadaşlarımız Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yürütüyorlar. Sektör temsilcilerimiz ve bankalar da bu çalışmanın içinde. Banka tarafında sorun yok, kredi için para da hazır. Özellikle orta gelire de hitap eden projemizi başlatacağız.

2- Konut kredilerinde 1 seviyesinin altında faiz beklenmeli mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön