21 / 05 / 2024

İslam Memiş "Paniğe kapılmayın" diyerek uyardı! İşte 2 haftalık süreçte altını bekleyen kader

İslam Memiş

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların yeterli oy alamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. Siyasi alanda ortaya çıkan belirsizlik piyasaları da bozdu. Finans Analisti İslam Memiş elinde TL olanlar için en karlı yatırımı açıklayarak altın ve dövizle ilgili öngörülerini açıkladı.



PİYASALAR BEKLE-GÖR DİYOR
“Piyasalar aynı seçim sonuçları gibi bekle-gör diyor. Seçim nedeniyle piyasalarda belirsizlik hakimdi. Şu an haftanın ilk işlem gününde piyasalarda temkinli yaklaşımlar hâkim. Dalgalı kur politikası ve piyasalarda temkinli hareketler devam ediyor. 15 günlük süreçte bir belirsizlik ve dalgalanma mutlaka olacaktır. Belirsizlikten kaynaklı fiyatların otuması bir iki haftayı bulabilir.” 

ELİNDE TL OLAN İÇİN EN UCUZ YATIRIM BORSA
“Borsada geniş bant aralığında dalgalanan bir borsa olabilir. Özellikle 4300-4800 aralığında endeks tarafına odaklanmakta fayda var. Seçim sonuçları netleştikçe bu taraftaki belirsizlik ortadan kalkacaktır. Piyasalarda çeşitli avantaj ve dezavantajlar var. Özellikle borsada yaşanan sert düşüşler orta ve uzun vadeli yatırımcılar ve elinde TL bulunduran yatırımcılar için fırsat sunuyor. Borsada yüzde 29 civarında yabancı yatırımcı var. Belirsizlik sona erince yabancı yatırımcı yeniden borsa tarafına girebilirler. Borsa yaz aylarında orta vadede yukarı yönlü hareketlerine devam edebilir. Elinde TL olan yatırımcı için en ucuz yatırım borsa diye tahmin ediyorum. Bu ortamda borsaya giriş yapacak olan yatırımcının kendine en az 6 ay süre vermesi gerekiyor.”

“PANİĞE KAPILMAYIN”
“Korku ve panikle alım-satım ve kredili işlem yapılmaması gerektiğini ifade eden Memiş, serbest piyasalarda ve ekranlara dolarda fiyat farkının olduğunu ifade ederek arada 20’lik bir makas aralığı olduğunu açıkladı. Memiş, döviz ve altını zirve noktalardan alan yatırımcının zarara uğradığını hatırlatarak sakin olmak gerektiğini ifade etti.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön