Altın & Gümüş

İslam Memiş şimdi de '3. Dünya Savaşı’nın çanları çalacak' diyerek uyardı!

Geçtiğimiz haftalarda peş peşe uyarılar yapan Finans analisti İslam Memiş, şimdi de  3. Dünya Savaşı’nın çanları çalacağını ve çarşı pazarın karışacağını dile getirdi. İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in yatırımcıların merakla beklediği o açıklamaları...

Yaptığı her açıklama gündem olan ve yatırımcılar tarafından da yakından takip edilen Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yurt içi piyasalarda bu hafta iyi, yurt dışı piyasalarda gergin bir hafta beklediğini dile getirerek, yine çok konuşulacak bazı detaylara değindi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıklamasında Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s'in Türkiye’nin kredi görünüm notunu “B3”den “B1”e yükselttiğini belirterek, 11 sene aradan sonra 2 puan yükseltmesi iç piyasalar için olumlu olduğunu söyledi. 

Finans Analisti İslam Memiş, TV100'de kaleme aldığı yazısında Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına da değinerek, şunları söyledi:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizlerde bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Yurt dışı piyasalarda ise İsrail’in Yemen’e saldırmasının gerginliğini takip edeceğiz.

Ortadoğu’da sular giderek ısınıyor ve İsrail bölgesel savaş istiyor! Eğer İsrail’in planı devam ederse küresel piyasalarda çarşı pazar karışır.

Resmen 3. Dünya Savaşı’nın çanları çalar ve küresel piyasalar yeni bir fiyatlama içine girer.

Ayrıca bunlar dışında diğer taraftan ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi, küresel piyasalarda yeni fiyatlamalara sebep olabilir. Dışarda hem siyasi hem de jeopolitik belirsizlikler sürüyor.
Özellikle kripto para piyasasında işlem yapanlar oldukça dikkat etmeli.

Ben bu haftanın hem borsa yatırımcılarının hem de altın ve gümüş alımı için bekleyenlerin yüzünün güleceği bir hafta olmasını bekliyorum.

Ons altın (xau/usd);

2 bin 401 dolar seviyelerinden kapanış yapmıştı.
Geçen haftaki düzeltme hareketlerinden sonra bu hafta tepki alımlarının gelmesini bekliyorum.
2 bin 455 dolar seviyelerini test edebilir. Fakat oradan yeniden satış gelebilir.
Yani, 2 bin 380-2 bin 480 dolar aralığında oyalanması gerekiyor.
Ben bu hafta 2 bin 400-2 bin 450 dolar aralığını takip edeceğim.

 

CHP'li Nermin Yıldırım Kara'dan TOKİ tepkisi: 2022 projesinin ihalesini bile yapamadı!

Uzayan yargı süreçlerinde kötü kiracıları hem ev sahipleri hem devlet fonlamış oluyor! 

En düşük emekli aylığına zamda son dakika! Genel Kurul'a geliyor!