19 / 05 / 2024

İslam Memiş’ten 31 Aralık uyarısı! Doları ve altını olanlar çok dikkatli olsun!

İslam Memiş’ten 31 Aralık uyarısı! Doları ve altını olanlar çok dikkatli olsun!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları ve yatırım yapmayı düşünenlere 'Son gün 31 Aralık' diyerek uyarıda bulundu. İşte İslam Memiş'in yorumları!



Memiş, Brent petrolde yüzde 2'lik bir prim var diyerek, varil fiyatı 83-88 aralığında seyrediyor. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz gün petrol fiyatlarındaki düşüşün asıl nedenlerinin Çin vakaları ve Asya borsalarındaki sert satışları olduğunu duyurdu.

Altın ons fiyatında teknik olarak 1705 ile 1815 dolar aralığını takip ettiğini görüyoruz, Şu anda pozitif görünüm devam ediyor. Yukarıda 1815'e kadar yükselişlerini sürdüreceğini tahmin ediyorum. Gram altın 1054 - 56 lira aralığında yatay bir günü arkada bıraktı. Gümüş ons fiyatında pozitif 21.15 dolar seviyesinde. 22.50 direnç seviyesini takip ediyorum. Gram fiyatı 13 lira seviyesi üzerinde. Kripto paralarda yatay seyir devam ediyor. Yüzde 1 civarında değer artışı var.

Dolar kuru, 106 seviyesinde yer alıyor. Bu düşüş ve baskılanmalar biraz daha sürebilir, 104 seviyesi test edilebilir diye düşünüyorum. Bu baskılanma da emtiaları, kripto para piyasalarını pozitif etkiler bulunuyor. Bu hafta piyasaları heyecanlandıracak herhangi bir gelişme yaşanmıyor. Kasımı emtialarda yükseliş, dövizde düşüşle sonlandırdık. Genel görüntü pozitif. Aralıkta da pozitif beklentim devam etmektedir.

"31 ARALIK SON TARİH" UYARISI

Türkiye'de milyonlarca arazi sahibi insan var ancak çiftçi kayıt sisteminden çiftçilik kartlarını almadıklarını görüyoruz ve 31 Aralık son tarih olarak belirlendi. E-Devlet'ten kayıt olmanız lazım. Devletin birçok teşvik ve destekleri var. ÇKS'ye kayıt olan 2 milyon 170 bin çiftçi bulunmaktadır. Arazileri olan kişiler de bu kartlara sahip değiller. Bütün teşviklerden yararlanabiliyorlar. Memleketinde tarım arazisine sahip olanlar da atıl şekilde topraklarını terk ettiler. Üşeniyorlar. Özellikle ŞKS'ye kayıt olan, tarım il ve ilçe müdürlüklerine müracaat olanlar kartın avantajını görecektir.

2023 Emekli maaş zammı için artık geri sayım başladı! SSK, Bağ-Kur emeklileri için...

Çay tiryakilerine duyurulur! Çayı bu fiyata başka yerden alamazsınız! İşte detaylar!

Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız? E-devlet üzerinden doğalgaz yardımı nasıl yapılır?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön