Altın & Gümüş

İslam Memiş'ten altın ve dolar için can alıcı uyarı geldi: Bunu yapan kazanıyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın ve dolar almak isteyenler için can alıcı uyarılarda bulundu. İslam Memiş 'bunu yapan kazanıyor' dedi. İşte ayrıntılar... Haziran ayı için bekleme ayı diyen İslam Memiş yatırımcıları altın ve dolar konusunda uyardı

Altın ve dolar kuru gündemin etkisi ile şekillenmeye devam ediyor. Haziran ayı için bekleme ayı diyen İslam Memiş yatırımcıları altın ve dolar konusunda uyardı. Ayrıntılar haberimizde...

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş; 'Haziran bekleme ayı' değerlendirmesini yaptı. Yatırımcıları elindeki varlıkları kaybetmemesi adına ''Korku ve panikle işlem yapmayın, zarar edersiniz''  dedi.

ALTIN VE DOLARDA KRİTİK RAKAMLAR 

Dolar kurunda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak olan karardan sonra geri çekilmelerin olabileceğinin vurgusunu yaptı. 

Haziran ayından yatırımcıların beklentisi ne? Türkiye'de son zamanlarda yaşanan gelişmeler altın ve doları etkiledi. Nisan ayında döviz ve altın alıp kenara atanlar için Haziran ve Temmuz ayı bekleme süreci olarak görülüyor. 

 

Gram altın fiyatında 980 lira, gümüşün gram fiyatında 12 lira, dolar kurunda 16,40 lira seviyesi kritik seviye olarak belirlendi.

Dolar Nisan ayında 14,70-14,90 aralığına kalmıştı ve Mayıs ayında yerini yükselişe bıraktı. Mayıs ayında Euro/dolar paritesinde hızlı toparlanma ile yatırımcılarına kazandırdı.

BIÇAK SIRTINDAKİ PİYASALAR TEDİRGİN

İslam Memiş: 'Biliyorsunuz piyasalarda ‘süper bono’ denilen henüz adı tam konulmamış bir ürün var. Benim öngörüm Haziran’ın ilk haftasında açıklanacak. Bunu beklerken Merkez Bankası’nın da 16,40 seviyesinin aşılmasına izin vermediğini görüyoruz. 

 

Bıçak sırtındaki piyasalar tedirginlikle bekliyor. Vatandaş diyor ‘Ben dövizimi altınımı satarsan ya bu ürün açıklanmazsa ya da bir karşılığı olmazsa’ diye düşünüyor. Kimisi de ‘Ben bu ürünün açıklanmasını bekleyeyim. Aralık ayında olduğu gibi bir düşüş yaşanırsa alım fırsatı yakalarım’ diye  düşünüyor. Herkesin kafası karışık'' dedi.

 

SÜPER BONO NELERİ DEĞİŞTİRECEK?

İslam Memiş:'' süper bono adı verilen ürünle ilgili şunları söyledi: ''Bu yeni ürün Aralık ayındaki sert düşüşleri tekrarlatmaz. Ancak yine ters rüzgarlar esmesine neden olacaktır. Mutlaka döviz ve gram bazında emtia fiyatlarında düşüş olacaktır. Bunun adına da kademli düşüş diyoruz. Dolar fiyatı için 16,15, 16,05, 15,88 şeklinde düşecektir. Bu geri çekilme dolar/TL kurunu 15,88 TL altına kadar çekebilir ancak bu seviyenin altının geleceğini sanmıyorum. Dolar kuru nereye Euro başta olmak üzere diğer yabancı ülke para birimlerine de etki edecek.''

Altın gardını aldı bekliyor: Ölümcül darbe her an gelebilir!

Ünlü analistten şaşırtan açıklama: Altın ve doları bir kenara bırakın! Asıl kazanç eurodan gelecek!

Altın fiyatları bugün kaç lira? Altın yükseliyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 2 Haziran 2022 altın fiyatları...