25 / 05 / 2024

İslam Memiş’ten beklenmedik piyasa yorumu! İşte detaylar!

İslam Memiş’ten beklenmedik piyasa yorumu! İşte detaylar!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasaların son durumu hakkında değerlendirmede bulundu. İşte detaylar!



Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Piyasalar 75 baz puan artış faiz artırımını fiyatladı. 100 baz puan beklentisi de bulunuyor. Dolar kuru106.83 seviyesinde yatay ve sakin bekleyişine devam ediyor diyerek şu yorumlarda bulundu; “FED Başkanı Powell'ın açıklamalarının ardından bir kırılma olacak mı bakacağız. Yukarı yönlü bir kırılma olmaması 75 paz puanı sakin olarak karşıladığına işaret ediyor. 100 baz puan gelirse yukarıya doğru hareketlenme olur. Endişeli bir piyasa bizi bekliyor olabilir.

"2 hafta önce resesyon fiyatlanmıştı, bu hafta da FED ön planda çıktı. Tamamen fiyatlandığını düşünmüyorum. Eylül’den itibariyle fiyatlayacaktır.

1.si faiz kararından sonra ters köşe olmamak lazım. Sürpriz bir karar açıklanmazsa emtia ve kripto paralarda beklenen hareketler gerçekleşmeyebilir. Tam tersine dolarda gevşeme kripto ve emtialarda yükselme olabilir. Bu nedenden dolayı bugünkü açıklamaya göre kısa vadeli panikle pozisyon almamak gerekir. Yarınki büyüme rakamları verisini de görmek gerekir. Yatırımcılarda ters köşe olma ihtimali bu akşamki karardan sonra yüksek. Temkinli olup açıklamaları gördükten sonra pozisyon almalarını söyleyebilirim."

"Dolar 17 ile 18 arasında dolarda devamlılık bekliyorum. Ağustos ayında geriye doğru bir hareket beklemekteyim. Yıl sonu için 20 ila 21 lira gibi bir öngörüm bulunmaktadır. Şimdi 17-18 liranın uygun bir yatırım seviyesi olduğunu düşünmüyorum. Doların bir yatırım aracı olduğunu da düşünmüyorum. Parite dip seviyelerde olduğu için dolardan daha fazla kazandıran yabancı para birimleri olacağı kanısındayım. Gümüş yine altın gibi manipüle edilmiş baskılanmış değerli bir emtiadır. Bu kadar yüksek enflasyon ile karşı karşıyayken altın ve gümüşün baskılanması mantık çerçevesinde açıklanamaz. Ancak merkez bankaları enflasyonla mücadele için baskılıyor. Ons gümüş ve dolar kurundaki seviyelere bakınca yılın son çeyreğinde gram gümüşün de hızlı yükselişlerine neden olacaktır. Yıl sonuna kadar gümüşün ons fiyatında 10 dolarlık bir hareketlilik bekliyorum."

DSİ personel alımı başladı mı? DSİ personel alımı ne zaman? İşte başvuru şartları!

Fed faiz kararından sonra altının durumu! Gram, çeyrek, cumhuriyet altını…

Fed faiz kararından sonra bilanço ortaya çıktı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön