Altın & Dolar

İslam Memiş'ten bir inip bir çıkan gram altın için yeni uyarı geldi! Bu tarihe dikkat!

Yaptığı her açıklama olay olan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, geçen hafta ABD'den gelen verilerden sonra dalgalanan altın ve para piyasaları için 16 Temmuz 2024 ve sonrası için uyardı. 

Yaptığı her açıklama gündeme bomba gibi düşen Finans analisti İslam Memiş, geçen hafta ABD'den gelen TÜFE ve ÜFE verilerinin ardından dalgalanan altın ve para piyasaları için 16 Temmuz 2024 tarihi ve sonrası için uyardı. 

Haber Global'de yer alan habere göre Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "ABD'deki enflasyon verileri oldukça önemliydi. Merakla beklenen TÜFE ve ÜFE verileri küresel piyasalarda, altın ve gümüş tarafında fiyatlamaya sebep oldu. Fed ne zaman faiz indirimlerine başlayabilir, biz bunun ipuçlarını arayacağız. Muhtemelen 2024'ün son çeyreğinde bu beklenti karşılanacak. Beklentilerin altında bir enflasyon açıklandı, Fed'in indirim ihtimali de fiyatlandı. Ons altında 2 bin 416 dolara kadar yükselişler gördük. ABD ÜFE verisi de rsmen açıklandı. İhlal edilen alanlar vardı fakat söz konusu bu geri çekilde gerçekleşmedi. 2 bin 400 üzerinde kalıcı olabilirse, 2 bin 400-2 bin 450 aralığında Temmuz ayında bir ons altın görebiliriz söylemim vardı. Ons altında yüzde 1'e varan satışlar gördük üfe verisinden sonra. 2 bin 396 doları gördü. Burada yeniden 2 bin 350-2 bin 400 dolar aralığını takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ile ilgili olarak şunları söyledi: "Haziran ayında altın ve gümüş almayanlar, eline yeni Türk Lirası ve dolar geçmiş olanlar üzülüyordu. Yeni fırsatlar şimdi yine karşısında. Demek ki önümüzdeki hafta altın ve gümüş tarafında alım fırsatı sürecine girmiş olduk" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, şunları söyledi: "15 Temmuz tarihi resmi tatil. İşlerinizi de ona göre ayarlarsınız. Borsa İstanbul 11 bin 60 puanda. 11 bin üzerinde kapanış yaptı. 11 bin puanda kapanış olmazsa aşağıda 10 bin 900, onun da aşağısında 10 bin 700 puan seviyeleri var. Haftaya ise 10 bin 700 - 11 bin 200 puan bandını kendimize belirleyebiliriz."
 

Konutlarda 'muayene' dönemi başlıyor!

Milli Emlak'tan son dakika Ağustos fırsatı! Yüzde 20 indirimli arazileri kaçırmayın!

Dev bankalar dolar tahminlerini tek tek açıkladı, doları olanlar rakamlara inanamadı!