30 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten bu defa borsa tahmini! 15 bin puan için tarih verdi

İslam Memiş'ten bu defa borsa tahmini! 15 bin puan için tarih verdi

Gelişmelerle birlikte rekor serisine ara veren Borsa İstanbul yeni günde yükselişine ara vermiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul için rekor verdi. Net tarih veren uzman isim, BİST 100'ün 15 bin puana çıkacağını ifade etti.



Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından halka arz furyası ile rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul, 8.500 puanı gördükten sonra jeopolitik riskler nedeniyle güçlü bilançolar gelmesine rağmen kritik 7.000'li puana düştü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,85 yükselişle 7.592,40 puandan başlarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir yorum geldi.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞTE
Dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,19 değer kazancıyla 7.528,57 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 63,83 puan artışla ve yüzde 0,85 değer kazanarak 7.592,40 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,47 ve holding endeksi yüzde 0,88 artış yaşandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 1,18 ile elektrik olarak kaydedildi.

BORSA İSTANBUL O TARİHTE 15 BİN PUANI GEÇECEK
Kasım ayında endekse bakmanın zaman kaybı olduğunu belirterek, şu anda yapılacak en mantıklı hamlenin Türk Lirası, Euro ya da altın tarafında beklemek olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsa için uygun zamanın çok yakında geleceğini söyledi. Uzman isim, orta ve uzun vadede en çok kazandıran yatırım aracının Borsa İstanbul olmaya devam edeceğini belirterek, 2024 yılında zirvenin görüleceğini söyledi.

Dikkat çeken bir yoruma imza atan Memiş, Türkiye'de görülen enflasyonist ortamın gelecek yıl da devam edeceğine ve bu duruma kur farklarının da eklenmesiyle birlikte borsa tarafında yeni rekorların kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak, 2024 yılının ikinci yarısında BIST100 endeksinde 15 bin liranın çok muhtemel olduğunu belirtti.

BUNU YAPARAK KAZANMA ŞANSINIZ YOK!
Borsa tarafında al-sat yaparak şu şartlar altında kazanç sağlamanın mümkün olmadığını hatırlatan Memiş, yatırımcıların hayat kalitesine zarar verecek hareketlerden uzak durması gerektiğini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön