29 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten ‘Dolar 10 lira mı, 40 lira mı olacak?’ sorusuna net yanıt: Yıl sonunda dolar…

İslam Memiş'ten ‘Dolar 10 lira mı, 40 lira mı olacak?’ sorusuna net yanıt: Yıl sonunda dolar…

Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten sene sonu için dolar tahmini geldi. İslam Memiş piyasadaki dolar tahminleri için de çok önemli bir yorumda bulundu ve, “Buna nasıl inanırsınız’ diyerek isyan etti.



Dolar/TL kuru dün 18 liranın üstüne çıkarak 20 Aralık sonrası ilk defa kritik görülen seviyeyi aştı. Kur Fed’den gelen açıklamalar ve yurt içinde enflasyonun zirve yapmasının ardından sene içi en yüksek seviyeyi gördü. Dolar ve altın yatırımcıları analistlerin yorumlarını araştırırken Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten sene sonu için dolar tahmini geldi. İslam Memiş piyasadaki dolar tahminleri için de çok önemli bir yorumda bulundu ve, “Buna nasıl inanırsınız’ diyerek isyan etti.

Dolar/TL kurunda dün 20 Aralık sonrasında bir ilk yaşandı. O tarihte 18,36 ile tarihi yüksek seviyeye çıkan dolar kuru, günün son işlem saatinde 18,08 TL'ye yükselerek sene içi rekorunu kırdı ve yeniden en kritik seviyenin üzerine yükseldi.

Dolar tarafında Fed yetkililerinin enflasyona dair açıklamaları dolardaki düşüşü durdururken yurt içindeyse enflasyonun 24 yılın zirvesine çıkması TL üzerindeki baskının da devam etmesine neden oluyor.

Fed yetkilileri dün enflasyona dair açıklamalarda bulundular. Enflasyonda önemli bir düşüş işareti görülmediğini ve şu anda en temel mücadelenin enflasyonu düşürmek olduğunu belirten söylemler Eylül’de 75 baz puanlık faiz artışını yeniden gündeme getirdi. ABD Dolar Endeksi 105 seviyesinde düşüşünü durdurdu ve dün 107 seviyesine yaklaştı. Kur bu sene başından itibaren yüzde 35 değer kazandı.

ALTIN VE DOLAR FİYATLARINDA SON DURUM

İslam Memiş ten ‘Dolar 10 lira mı, 40 lira mı olacak?’ sorusuna net yanıt: Yıl sonunda dolar…

Dolar/TL kuru 4 Ağustos Perşembe sabahı ise 18 liranın altında güne başladı. Aynı dakikalarda euro/TL kuru da 18,24 liradan değerleniyor. Ons altın fiyatı 1787 dolardan alıcı bulurken, gram altın fiyatlarındaki yükseliş de devam ediyor. Altının gram fiyatı şu sıralarda 1021 lira seviyelerinde bulunuyor.

DOLAR İÇİN ALIM FIRSATI VAR MI?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön