28 / 04 / 2024

İslam Memiş’ten olay açıklama: Saat vererek gram altın için tahminde bulundu!

İslam Memiş’ten olay açıklama: Saat vererek gram altın için tahminde bulundu!

Gram altın ile ilgili ezber bozan tahminleri ve uyarılarıyla bilinen ekonomist İslam Memiş’ten olay yaratacak bir açıklama daha geldi. Memiş, bu akşam Fed’in faiz kararını açıklayacağı saati işaret ederek tahminde bulundu ve altın için zirve beklentisini rakam vererek açıkladı.



Ünlü ekonomist İslam Memiş, bir Youtube kanalındaki yorumlarında bu akşam açıklanacak Fed kararı sonrası gram altın ve dolara yönelik tahminlerini açıkladı. Memiş'in değerlendirmelerine göre enflasyon verileri ve Fed’in faiz kararının birlikte takip edilmesi gerektiğini, gram altın ve doların buna göre şekilleneceğini belirtti.

FED’İN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Bu akşam Fed’in faiz kararını açıklayacağı saat 21:00'den sonra piyasalarda dalgalanma olabileceğini söyleyen Memiş, sağlıklı fiyatlamanın yarın öğleden sonra görülebileceğini vurguladı. Fed’in kararının faiz artırımı yönünde olacağını belirten Memiş, bu durumun emtiaları, kripto paraları, olumlu pariteleri etkileyeceğini söyledi.

ALTIN ALIM SÜRECİ BİTTİ, SIRA YÜKSELİŞTE

Altına yatırım yapan vatandaşlar için kritik bilgiler veren ekonomist İslam Memiş, altın alım sürecinin bittiğini, bundan sonra altın fiyatlarının yukarı yönlü olacağını ifade ederek altında agresif hareket beklediği yönündeki tahmininde ısrarcı olduğunun altını çizdi.

BİR KIVILCIM BİLE YETELİ OLACAK

İslam Memiş, altın fiyatlarının ciddi anlamda baskılandığını, bundan sonraki süreçte agresif yükseliş için küçük bir kıvılcımın yeterli olacağını söyledi.

“HAZİRAN AYINA KALMAYABİLİR”

Memiş, altındaki yükselişin haziran ayına kadar kalmayacağını daha önceden görülme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

 


Geri Dön