02 / 05 / 2024

İsmail Altun-Yusuf Şimşek: İstanbul'un kurtuluşu hükümette!

İsmail Altun-Yusuf Şimşek: İstanbul'un kurtuluşu hükümette!

İstanbul’u geçmişte mahveden dörtlüyü müteahhitler, belediyeler, vatandaşlar ve merkezi hükümetler olarak gösteren Ofton İnşaat Yönetim Kurulu eş başkanları İsmail Altun  ve Yusuf Şimşek, &cce



İstanbul’u geçmişte mahveden dörtlüyü müteahhitler, belediyeler, vatandaşlar ve merkezi hükümetler olarak gösteren Ofton İnşaat Yönetim Kurulu eş başkanları İsmail Altun  ve Yusuf Şimşek, çıkış yolu olarak yine bu dörtlüyü gösterdi. 

İstanbul’u kurtarabilecek kentsel dönüşümün büyük bir organizasyon olduğunu belirten İsmail Altun , bunun merkezi ve yerel yönetimin işbirliği ile aşılabileceğini ve hızla yapılması gerektiğini belirtti. Altun, merkezi  ve yerel yönetimler ile yeni kanunlar ın tam bir uyum içerisinde  olması gerektiğini belirterek, “Bu konu vatandaşlarımıza anlatılmalı. Kamuoyunun onayını ala n etaplar üzerinde hızlıca çalışmalar başlamalıdır” diye konuştu.

Aslında İstanbul ’da kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken alt yapı ve trafik gibi konularında rehabilite edilmesi gerektiğinin altını çizen Altun, “İstanbul, bu bütünlükle modern bir kente dönüşecektir. Bu konuda hükümetin ve yerel yönetimlerin de arsa üretiminde ve istimlak alanlarının belirlenmesinde zamanında ve hızlı hareket etmeleri gerekir. Dolayısıyla, İstanbul’un kentsel dönüşüm projes ine büyük finans gerekmektedir. Bu da ancak merkezi hükümetin desteği ile yapılabilir. Yeni planların bitmesi, emsallerin belli yerlerde arttırılması  ve yoğunluk hesaplarının  yeniden yapılandırılması gereklidir” diye konuştu.

İstanbul’un tarihsel ve arkeolojik dokusu göz önünde bulundurularak yapılandırılması nın çok önemli  olduğuna değinen Ofton İnşaat Yönetim Kurulu eş Başkanı Yusuf Şimşek de yeni planlamanın buna göre ve tabii ki çevreci bir anlayışla yapılması gerek tiğini kaydetti. İstanbul ’un deprem kuşağında yer aldığına değinen Şimşek, “Hiç şüphesiz depremin çok ciddiye alınması gerekiyor. Çünkü deprem sadece statik  bir olay değildir, bütün boyutlarıyla (ekonomik, sosyal, insani vb ) ele alınmalıdır” diye konuştu.

İsmail Altun ve Yusuf Şimşek'in dönüşüm reçetesi:
1-  Merkezi hükümet, belediye, müteahhit ve vatandaş  dörtlüsü kentsel dönüşümün merkezinde yer almalı.
2- Dönüşüm sırasında alt yapı  ve trafi k gibi konular da rehabilite edilmeli.
3- Gereken finansı merkezi hükümet sağlamalı.


Geri Dön