01 / 05 / 2024

İsmail Hakkı Edebali: Kaçak inşaatın adı anılmayacak!

İsmail Hakkı Edebali: Kaçak inşaatın adı anılmayacak!

Bütün mahalleleri an an izleyecek özel ekibin kurulma aşamasında olduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, kaçak yapıyı daha temel aşamasındayken tespit edip müdahale edeceklerini kaydetti.



Yildırım Belediyesi Bursa'nm en önemli sorunlarının başında gelen kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda uzun soluklu yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, büyük bir kentsel dönüşüm hamlesini gündemine alan ilçede artık kaçak yapılaşmaya yer olmadığına dikkat çekti. Yıldırım'daki inşaat kalfaları ve beton firmaları ile bir araya geleceklerini belirten Edebali, işçilere kaçak yapılarda çalışmamaları konusunda uyarıda bulunacaklarını söyledi. 


Bütün mahalleleri an an izleyecek özel ekibin kurulma aşamasında olduğunu ifade eden Başkan Edebali, kaçak yapıyı daha temel aşamasındayken tespit edip müdahale edeceklerini kaydetti. 


Edebali, "Kaynaklarımız heba olsun istemiyoruz. Neticede insanların da üzüldüğü yıkım işlemleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Kaçak inşaatlar başlamadan temel halindeyken müdahale ederek, inşaat kalfalarına kalıplarını sökmeleri için iki saat süre vereceğiz. Sökmemeleri halinde kendimiz söküp yediemine teslim edeceğiz. 1 ay içerisinde bu çalışmalarımızı başlatmış olacağız. Kentsel tasarım ofisimiz de faaliyete geçecek. Kurduğumuz ekiplerle mahallelerde başkan yar'Kaçak yapının adı anılmayacak' Yıldırım'da kaçak yapıya kökten çözüm geliyor. Belediye, kurduğu gezici ekiplerle kaçak inşaatlara başlamadan anında müdahale edecek. 


dımcıları ile bize ilettikleri sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz" dedi. 

Yıldırım Belediyesi olarak artık afları, imar aflarını, kaçak yapılaşmayı konuşmayacaklarının altını çizen Edebali, artık kentsel dönüşümü ve şehrin yeniden planlanmasını konuştuklarını söyledi. 


Edebali, "Artık herkes enerjisini şehrini geleceği için harcamalıdır. Herkes iz bırakacak şehri yeniden inşa etme çabasında olacak. Yıldırım da asla kaçak yapı istemiyoruz. Bunu başarabilirsek kentsel dönüşümde de attığımız adımlarda da bizi güzel projelere götürecektir" diye konuştu. 


'VATANDAŞ, EVİNİ 3 BOYUTLU GÖRECEK


 Kentsel Dönüşüm Merkezi için çalışmaların bittiğini ifade eden Edebali, "Yıldırım Belediye binasının altındaki otoparkı ve üstündeki alanı kentsel dönüşüm merkezi olarak yapılandırıyoruz. 


Yaklaşık 70 e yakın bir kadro ile artık Yıldırım'ın kentsel dönüşümü için çalışmaya başlayacağız. Bir kısmımız mahalle mahalle gezerek bilgi toplayacak. Teknik kadro ise bir taraftan planlama ve modelle çalışmalarını yürütecek. Vatandaşları tek tek davet ederek dönüşüm ile ilgili yaptığımız çalışmaları onlara video görüntüleri ile birlikte 3 boyutlu olarak aktaracağız" diye konuştu. 


'TOPLUMSAL DESTEK ŞART1


 Kentsel dönüşümün olmazsa olmaz tek şartının toplumsal destek olduğuna vurgu yapan Edebali, "Toplumsal desteği yakalamadığınız zaman başarılı olma şansınız çok zayıftır. Vatandaşın buna inanması gerekiyor. Herkes elini taşın altına koyması gerekiyor. İlk 5 yılımızda projelerini tamamladığımız 69 mahallemizden 3'ünün kentsel dönüşümünü başlatacağız. Vatandaşlarımız eski ve yeniyi uygulamalı olarak gördüğü takdirde ise gerisi gelecektir" diye konuştu. 


A Gazete Bursa 


Geri Dön