01 / 05 / 2024

İsmetpaşa Stadı bayramdan sonra yıkılacak!

İsmetpaşa Stadı bayramdan sonra yıkılacak!

Kocaeli'nin ilk stadyumu olan ve 1978 yılında kurulan İsmetpaşa Stadyumu'nun da içinde bulunduğu 72 bin metrekarelik alan satıldı. İhaleyi alan firma bayramdan sonra stadı yıkacak




Kocaelispor'un mabedi İsmetpaşa Stadyumu bu kez satıldı. İhaleyi alan firma bayramdan sonra stadı yıkacak  Kocaeli'nin ilk stadyumu olan ve 1978 yılında kurulan İsmetpaşa Stadyumu'nun da içinde bulunduğu 72 bin metrekarelik alan satıldı. Daha önce 22 Ekim 2013'te  TOKİ  tarafından satışa çıkarılan ancak alıcı bulamayan, sonrasında 4 parçaya bölünerek ESKİDJİ Gayrimenkul'e verilen stadyum, talipli çıkmadığı için yine elde kalmıştı. TOKİ, bu kez stadyumu sessiz sedasız Emlak Konut Gayrimenkul A.Ş.'ye devretmişti. 


İSTANBULLU FİRMA 

Emlak Konut, 12 Haziran'da yeniden ihaleye çıktı ve ihalenin sonucu açıklandı. İsmetpaşa Stadyumu'nu merkezi İstanbul'da bulunan Tokal İnşaat- Kumuşoğlu İnşaat firması aldı. 

Tokal İnşaat ile alt grup firmalarından Kumuşoğlu İnşaat firmasının sahipleri aynı kişiler. 

Tuğla, demir, inşaat ve gayrimenkul dallarında 20 yıldır faaliyet gösteren firmanın ortakları ise Adil Alkan, Ahmet Tok ve Kemal Alkan. 


STADYUM YIKILACAK 

Tokal İnşaat yetkilisi Kemal Alkan, "Kocaeli'de daha önce Gebze'de TOKİ'ye iki adet okul yaptık. Bu üçüncü yatırımımız olacak. Bu ihale için yaklaşık olarak 385 milyon TL + KDV harcadık. 

Bu miktarın 83 milyon TL'den fazlasını KDV ile birlikte Emlak Konut'a vereceğiz. Şu an için İsmetpaşa Stadyumu'nda fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Bayramdan yıkıma başlayacağız" dedi


Bizim Kocaeli



Geri Dön