10 / 08 / 2024

İSO ile Diyarbakır’a yatırımcı ilgisi arttı!

İSO ile Diyarbakır’a yatırımcı ilgisi arttı!

İstanbul Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın eylül ayında imzaladığı işbirliği protokolü filizlerini vermeye başladı. İstanbullu sanayicilerin yerel girişimlerle buluşmasının güçlü ortaklıkların temelini atacağı belirtildi...




İstanbul Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın eylül ayında imzaladığı işbirliği protokolü filizlerini vermeye başladı.


İstanbul Sanayi Odası’nın eylül ayında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı işbirliği protokolü sonrası kente olan yatırımcı ilgisi arttı. İSO Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Özhamaratlı, İstanbullu sanayicilerin yerel girişimlerle buluşmasının güçlü ortaklıkların temelini atacağını söyledi.


İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) geçen eylül ayında ortaklaşa yaptığı meclis toplantısında imzalanan işbirliği protokolü filizlerini vermeye başladı. İstanbullu sanayicilerin bölgeye yatırım yapmalarını sağlamak için işbirliği içinde olmayı öngören protokol sonrası şehre olan yatırımcı ilgisi arttı.


DTSO, gelinen süreçte sonuçları paylaşmak ve kentin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla dün “Diyarbakır Tekstil Sektörü Yerel ve Ulusal Firmalar İşbirliği Sektör Toplantısı” düzenledi.


“İstanbullu sanayiciler yerel girişimlerle güçlü ortaklıkların temelini oluşturacak”


İSO’nun katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri İrfan Özhamaratlı, Ali Ulvi Orhan, Sultan Tepe, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı. İSO Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Özhamaratlı toplantıda yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da sanayinin gelişmesine ve istihdamın artmasına destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.


Özhamaratlı, tekstil ve hazır giyimde başlattıkları işbirliğinin diğer sektörlerde de devam edeceğini vurgulayarak, “Ümit ediyoruz ki İstanbullu sanayicilerimizin yerel girişimlerle bugünkü buluşması, güçlü ortaklıkların temelini oluşturacaktır. Gerek Diyarbakır ilimize, gerekse ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.


“Genç işgücümüz cazibeyi tetikliyor”


DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ise, işbirliği protokolünün katkısıyla üç aydır Diyarbakır’a yoğun bir yatırımcı ilgisinin başladığını kaydetti. Bütün bu sürecin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak üzere İSO’nun da katkılarıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Sayar, amaçlarının ulusal ve yerel firmalar arasında bir deneyim aktarımı yapmak ve olası işbirliklerine zemin hazırlamak olduğunu ifade etti.


Sayar, “Tekstilin doğuya doğru kaymasından yararlanmak istiyoruz. Genç işgücümüz bu cazibeyi tetikliyor. Önceki dönemlere göre bir kıpırdanma ve yükseliş olması bunu gösteriyor. Yatırım için fizibilite çalışmaları yapan çok sayıda şirket bizlerle iletişim halinde” diye konuştu.


Dünya Gazetesi 


Geri Dön