30 / 04 / 2024

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı. Verilen detaylar göre, İspanya'da 35 yaş altı gençler ile çocuklu ailelere konut satın alımında yüzde 20'ye kadar ipotek desteği sağlanacak ve 63 bin kamu konutu inşa edilecek.



Aktarılan son dakika detaylarına göre, İspanya'da sol koalisyon hükümeti, ülkedeki konut sorununa karşı aranan çözümler kapsamında, belli bir gruba konut satın alımında yüzde 20'ye kadar ipotek desteği sağlanması ve 63 bin kamu konutu inşa edilmesi gibi bazı önemli kararlar aldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İspanya'da 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin en çok öne çıkardıkları konulardan biri konut krizi oluyor.

İspanya da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

Paylaşılan detaylara göre, mevcut durumda Avrupa Birliği (AB) ortalaması yüzde 9 olan ülke başına inşa edilen kamu konutu oranı İspanya'da yüzde 3'lerde olurken, sol koalisyon hükümeti gelecek 20 senede yapılacak olan yatırımlarla bu oranı, en yüksek seviye olan yüzde 20'ye çıkarmayı planlıyor.

Yine verilen bilgilere göre, Başbakan Pedro Sanchez tarafından "acil çözüm bekleyen ulusal sorun olarak" şeklinde tanımlanmış olan konut krizine yönelik yeni adımlar atan hükümet, Resmi Kredi Enstitüsü (ICO) aracılığıyla gerekli birikimi olmayan 35 yaş altı gençlere ve çocuklu ailelere konut satın alımında yüzde 20'ye kadar ipotek desteği sağlanacağını ve 63 bin kamu konutu inşa edileceğini açıkladı.


Geri Dön