16 / 05 / 2024

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı. Verilen detaylar göre, İspanya'da 35 yaş altı gençler ile çocuklu ailelere konut satın alımında yüzde 20'ye kadar ipotek desteği sağlanacak ve 63 bin kamu konutu inşa edilecek.



Verilen bilgiye göre, Bakanlar Kurulunda alınmış olan kararla ilgili bilgi veren Ulaştırma ve Kentsel Dönüşüm Bakanı Raquel Sanchez, söz konusu 63 bin kamu konutunun 43 bin tanesinin Avrupa Birliği fonlarından gelecek olan 4 milyar avroluk kaynakla karşılanacağını ve bu konutların yoksul ailelere uygun koşullarda kiralanacağını söyledi.

İspanya da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanyol Bakan ayrıca toplamda 20 bin kamu konutunun inşası için, 620 milyon avroluk yatırımla Savunma Bakanlığına ait arazilerin kullanılacağını da bildirdi.

Yine paylaşılan bilgilere göre, konut satın alımında ipotek desteği kullanmak isteyenlerin 31 Aralık 2025 tarihine kadar başvuru yapabilecekleri belirtildi.

Ayrıca söz konusu ipotek desteği koalisyon ortakları arasında görüş ayrılıklarına sebep olurken, koalisyonun küçük ortağı Unidas Podemos'a bağlı bakanlar, bunun "aileleri borç bataklığına sürükleyeceğini ve konut krizini daha da büyüteceğini" savunuyor.

Kira sorunu için İspanya modeli yolda! Ev sahipleri bu habere çok üzülecek!

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya’dan tarihi karar! Zenginlere ek vergi getiriliyor


Geri Dön