07 / 05 / 2024

İBB İSPARK'ın kirasını yüzde 15 düşürdü!

İBB İSPARK'ın kirasını yüzde 15 düşürdü!

İSPARK, İBB'den kira indirimi istedi. İSPARK’tan aylık olarak aldığı yüzde 25’lik kira payını ortalama yüzde 15 düşürdü.



İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait açık, katlı ve yol üstü otoparkları devralıp, tek elden ve sistemli bir şekilde yönetip işleten İSPARK, İBB'den kira indirimi istedi. İSPARK’tan aylık olarak aldığı yüzde 25’lik kira payını ortalama yüzde 15 düşürdü.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, CHP'li İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı, yüzde 25'lik indirim ile İBB'nin İSPARK'a yıllık 45 milyon lira civarında ek gelir sağlayacağını belirterek, “İndirim, İBB bütçesi için de 45 milyon liralık kayıp anlamına geliyor” açıklamasında bulundu.

İstanbul'da 606 noktada 95 bin araç kapasiteli otoparkın işletmesini yapan İSPARK A.Ş'nin 8 Kasım 2018 tarihli başvurusu aralık ayı İBB Meclisi'nde gündeme alındı. 

Başvuru dilekçesinde değişen ekonomik ve çevresel şartlar nedeniyle İSPARK'ın işletme açısından bazı problemlerle karşı karşıya kaldığı, son 3 yılda personel maliyetlerinin yüzde 95 oranında attığı, toplu iş sözleşmesi sonucunda personele yüzde 20 zam, 2019 yılı için ise enflasyon oranında artış yapılmasının kararlaştırılmasıyla personel maliyetinin 2018 yılı toplam maliyetler kalemleri içerisinde yüzde 70 seviyelerine ulaştığı ifade edildi.


Geri Dön