Isparta Akkent Mahallesi sosyal tesis istiyor!
Akkent Mahallesi Muhtarı Bekir Çevikbaş, mahallede 914 hanenin bulunduğunu bunlardan 150'sinin askeri lojmanlara ait olduğunu geri kalan 764 hanede de dar ve orta gelirli insanların oturduğu anlattı.
Akkent Mahallesi Muhtarı Bekir Çevikbaş, mahallede 914 hanenin bulunduğunu bunlardan 150'sinin askeri lojmanlara ait olduğunu geri kalan 764 hanede de dar ve orta gelirli insanların oturduğu anlattı. 2009 yılında TOKİ'nin kurduğu mahallede zaman içerisinde birçok eksikliğin giderildiğini ifade eden Çevikbaş, şuanda en büyük eksikliğin sosyal tesis olduğunu kaydetti.
Akkent Mahallesi'nde 914 hanede 4 bin kişinin yaşadığını belirten Muhtar Bekir Çevikbaş, "Bunun 2 bin 850 civarında kayıtlı, diğeri ikametini almamış ama burada yaşıyor. En son sayımlara göre 1800 seçmenimiz var" dedi.
BELEDİYE ALTERNATİF YOL YAPIYOR
Mahallenin sorunlarından bahseden Çevikbaş, şunları söyledi: "Mahallemiz avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Yüksekte olması nedeniyle havası temizdir. Ama yüksek olması nedeniyle kış aylarında otobüsler mahallemize çıkmakta güçlük çekiyor. Ayrıca mahalle sakinleri de yüksek yerlere araçlarıyla çıkamıyorlar. Belediyemiz mahallemizin arka kısmında alternatif bir yol çalışması başlattı. Bu yolda asfaltlanıp hizmete sunulduğunda bu sıkıntılarımız aza indirilecektir.
SOSYAL TESİSE İHTİYACIMIZ VAR
Biz buraya tanışalı 7,5 yıl oldu. Komşularım bana gücenmesinler 7,5 yılda 7,5 kişiyle tanışabildik. Burada bir toplanma merkezimiz yok.
Camimizi de en tepeye yapmışlar. Camiye gelen cemaatte orta ve orta üzeri yaş insanlar olduğu için gelmiyorlar. Camimiz çok garip. 3-5 kişiyle namaz kılıyoruz. 7,5 yıldır bunu söylüyorum, talep ediyorum, istiyorum; bir mahalle olduğumuzun farkına varalım. Mahallemizde aidiyet duygumuzun oluşmasını istiyorum. Bu nedenle de belediyemizden bir sosyal tesis mantığıyla, altı Pazar yeri, üstünde düğün salonu gibi bir yer yapılmasını istiyoruz. Kenarında da mahalle halkımızın genel ihtiyaçlarına cevap verebilecek yerler olabilir. Böyle bir yer olursa biz birbirimizle daha fazla tanışıp, gelişeceğiz, mahalle olduğumuzun farkına varacağız.biz mahalleli olarak bunu hep istiyoruz ama olmadığı için de üzülüyoruz. İnşallah sayın belediyemiz en kısa sürede bize bunu yaparlar da biz de mahalle olduğumuzu hissederiz. Mahallemiz İsparta'ya çok uzak bir mahalle ama yürüme yolu anlamında merkeze yürüyerek gitme imkânımız olmuyor. Dolayısıyla kendimizi köyde, uzaktaymış gibi hissediyoruz. Bize nerede yaşıyorsunuz diye sorduklarında 'Akkent TOKİ'de deyince 'orada nasıl yaşıyorsunuz?' diye soruyorlar. Hiç olmazsa bu mağduriyetimizin giderilmesi için böyle bir sosyal tesise ivedilikle ihtiyacımız var. Mahallemizde TOKİ'nin yapıp vatandaşımıza ticaret merkezi olarak sattığı bir yer var. Sanıyorum belediye orayı sosyal tesis olarak görüyor. Ama orası sosyal tesis değil.
İçinde 10 tane dükkan var. oraların tapuları vatandaşa aittir, dolayısıyla mahallemize ait bir yer değildir."
Haber Gazetesi