25 / 12 / 2024

Güzelbahçe halkı sosyal tesis istiyor!

Güzelbahçe halkı sosyal tesis istiyor!

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin 365 gününü değerlendiren vatandaşlar, ilçelerinde sosyal tesis olmamasından dert yandı. Vatandaşlar Güzelbahçe'ye sosyal tesisin yanı sıra vapur, hastane ve doğalgaz da istiyor




Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, geçtiğimiz yerel seçimde güven tazeleyerek yeniden göreve seçildi. Mavi ile yeşilin buluştuğu izmir'in en güzel ilçelerinden büi olan Güzelbahçe'de ikinci başkanlık dönemini yaşayan Mustafa İnce'den vatandaşların en önemli istekleri arasında sahile sosyal tesis oldu. Sahilde belediyeye ait sosyal tesisler ve alanlar yapılmasını isteyen vatandaşlar, ayrıca seçim öncesi söz verilen Güzelbahçe - Konak Vapur seferleri için yapılması planlanan Vapur İskelesi projesinin de bü- an önce hayata geçüilmesini bekliyor. Yine Güzelbahçe'nin en büyük eksikliklerinden büi de 30 bin nüfuslu ilçede bü' sağlık tesisinin olmaması. Ayrıca mevcut kuyular ve rezerv yetersiz olduğu için jeotermalden umudunu kesen ilçe halkı doğalgazdan faydalanmak istiyor. 



Ebru Özen (Esnaf): Güzelbahçe'de vatandaşların sahilde denize karşı oturup vakit geçireceği sosyal tesis istiyoruz. Trafik yetersiz. Otopark sorunu yaşanıyor. Hastane yok. Ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz. Vapur seferlerinin başlamasını istiyoruz. 


Cumhur Türkyener (Esnaf): Yolların biraz daha genişletilmesini istiyoruz. Çünkü ilçe hızla geliştiği için yetersiz olmaya başladı. 


Kadir Sulu (Balıkçı): Belediyenin bir icraatını göremiyoruz. Güzelbahçe sahiline bir sosyal tesis yapılırsa insanlar hem burada vakit geçirirler hem de müşteri kazanmış oluruz. İlçemizin turizm yatırımları yönünden de gelişmesi gerekiyor. Ayrıca yollar çok kötü asfaltların yenilenmesini istiyoruz. 


Mustafa özel (Balıkçı): Balıkçı esnafı olarak ilçe sahilinin hareket kazanmasını istiyoruz. Bunun için vatandaşların vakit geçireceği sosyal tesislere ihtiyaç var. Turizm kenti görünümüne yakışmayan görüntüler var. 


Metin İye (Balıkçı): Güzelbahçe'de hiçbir proje göremiyorum. Sahilde sosyal tesisler yürüyüş alanları yapılabilir. Önümüzdeki 4 yılda daha somut projeler bekliyoruz. Ayrıca vapur iskelesinin gelmesini istiyoruz. Yollar bozuk asfaltlanması gerekiyor. Otopark sorunları yaşanıyor. 


Mustafa Öksüz (Esnaf): İlçemizin güzelleşmesi için sahil boyunca sosyal tesisler yapılması gerekiyor. Belediye Başkanı peyzaj mimarı olduğu için sadece çevre düzenlemesi yapıyor. Gençlik işsiz. İstihdam alanları yok. Sahiller değerlendirilmiyor. 


Zafer Özcan (Balıkçı): Güzelbahçe Belediyesi'nin 1 yılda somut bir projesini göremedik. Güzelbahçe'ye yakışan sosyal tesisler istiyoruz. Turizm ilçesi olma özelliğine sahip olduğu için bu yönde çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. 


Bayram Ali Kandemir (Balıkçı): Güzelbahçe Belediyesi'nin hizmetlerinden memnunum. Bundan sonra daha iyi olacağına inanıyorum. Önemli olan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümet ile birlik ve beraberlik içinde çalışmalar yapılırsa ilçemiz çok daha farklı noktalara gelebilir. 


Hüseyin Semerci (Esnaf): Güzelbahçe Belediyesi'de alt yapı, çevre düzenlemesi, kıyı düzenlemeleri ve temizlik anlamında uzun yıllardan beri bir proje göremiyorum. Güzelbahçe'nin birçok sorunu var. Ancak, belediyenin bu konuda yeterli çalışmalar yaptığını düşünmüyorum. Birkaç park yeri düzenlemesi dışında birşey yapılmadığını görmedim. Yine aynı şekilde sosyal tesis yok. Sahili çok güzel. Bunun değerlendirilmesi gerekiyor. 


Nebahat İletmiş (Ev hanımı): Sahildeki yapılaşmalara karşıyım. Sahile 5 katlı binalar yapılıyor oysa en fazla 2 katlı olması ve vatandaşların deniz havasından mahrum kalmaması gerekiyor. İmar değişikli yapılırken bunlann gözönüne alınmasını istiyorum. Sahillerimizde vatandaşların oturması vakit geçireceği sahillerimizde halka açık sosyal tesis yok. 


Oltan Kurt (Esnaf): Güzelbahçe'de sosyal alan yok. Halbuki burası sahil kenti. Belediye bu konularda çalışmalar yapabilirdi. 


Deniz Özdemir (Avukat): Kıyı şeridinin çirkin binalardan arındırılıp halka kazandırmasını istiyorum ama aksine daha çok yapılaşma oluyor. Yüksek katlara imar izni veriliyor. Sahilde yüksek bina istemiyoruz. Sahil demek halkın kullanımına açık yerler demektir. Denizle ilçe halkı arasındaki bu duvarların yıkılmasını istiyoruz. Mevcut olanların da dış cephelerinin güzelleştirilmesini istiyoruz. 


Kemal Asar (Emekli): Güzelbahçe'de sahile bazı noktalarda denizimize lağım suyu akıyor. Çok kötü kokuyor. Ayrıca vapur seferleri istiyoruz. 45 dakikada üç kuyulara ulaşıyoruz. Mevcut istekelede hazır. Aynca ana caddenin genişletilmesini istiyoruz. Bununla birlikte kıyı düzenlemesi yapılması gerekiyor. 


Turgut Inel (Emekli): Güzelbahçe inşaat sektöründe çok plansız şekilde gelişiyor. Bununla beraber villalar yapmak amacıyla gerçekleştirilen ağaç katliamlanna göz yumuluyor. İlçemizde nefes aldıracak oksijen depolarımız kalmadı. Ayrıca, Güzelbahçe'de çok fazla moloz yığını var. Belediyenin bunlara izin vermemesi gerekiyor. Deniz kenarındaki yapılaşma da çok plansız ve bitişik nizam. Burada halka açık alanlar yapılmasını istiyoruz. 



Yeni Asır


Geri Dön