29 / 04 / 2024

Isparta'da konut fiyatları ne kadar yükseldi?

Isparta'da konut fiyatları ne kadar yükseldi?

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı konut satış istatistiklerinin sonuçlarını yayımladı. Buna göre Isparta'da ekonominin lokomotifi yine inşaat sektörü. Konut fiyatları yükselmeye devam ederken, üretilen konutlar alıcı bulmayı da sürdürüyor.



Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı konut satış istatistiklerinin sonuçlarını yayımladı. Buna göre Isparta'da ekonominin lokomotifi yine inşaat sektörü. Konut fiyatları yükselmeye devam ederken, üretilen konutlar alıcı bulmayı da sürdürüyor. Son veriler yine konut satışlarındaki artışı gözler önüne serdi. 


Isparta'da hızla trendi yükselen inşaat sektörü, ekonominin lokomotifi haline geldi. İsparta'da satılık konutların ortalama değeri 240 bin TL... Eskiden M2'si 500 TL ile 750 TL arasında değişen evlerin şuan ki en düşük değeri 1500 2000 TL. İsparta'da alıcılar ise bu fiyata, aldırış dahi etmiyor. 


TÜİK istatistiklerine göre son verileri yine İsparta'da konut satışlarındaki artışı gözler önüne serdi. Ekim ayı konut satış istatistiklerine göre İsparta'da 2014 Ekim ayında 366 konut satılırken, bu yılın Ekim ayında yüzde 50,8 oranında artarak, 552 konut satıldı. Hatırlanacağı üzere Türkiye'nin en büyük gayri menkul satış platformunun yayınladığı emlak haritasında Akdeniz Bölgesi'nin satılık konutlarda en pahalı ile Adana'dan sonra Isparta olmuştu. 


Gülkent Gazetesi


Geri Dön