09 / 05 / 2024

İşsiz kalan 10 binlerce vatandaşın yüzü gülecek... 6 bin TL’ye kadar işsizlik maaşı yatıyor!

İşsiz kalan 10 binlerce vatandaşın yüzü gülecek... 6 bin TL’ye kadar işsizlik maaşı yatıyor!

Bu işsizlik ödemesi, işsiz kalmış olan vatandaşlara sıkıntılı günlerinde can suyu olacak. Peki 6 bin TL’yi bulacak bu işsizlik ödemesinden kimler yararlanabilecek?



İŞ-KUR tarafından açıklanan şartlara göre, 900 gün sigortalı olarak çalışmış ve prim ödemesi yapılmış kişilere 240 gün süreyle, bin 80 gün çalışmış  kişilere ise 300 gün şeklinde işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor.  Fakat bu kapsama girmese de, özel durumları nedeniyle bazı vatandaşlara işsizlik aylığı bağlanacak.

Kişinin durumunun onaylanması halinde 6 bin lirayı bulan miktarda aylık olarak işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili birden yıkan depremler sonrasında binlerce vatandaş evini, işi kaybederken, 40 bini aşkın vatandaş ise hayatını yitirdi.

İşsiz kalan 10 binlerce vatandaşın yüzü gülecek... 6 bin TL’ye kadar işsizlik maaşı yatıyor!

Aynı günde birkaç saat arayla meydana gelen 7.7  ve 7.5 büyüklüğündeki depremler 10 ile binlerce binanın yıkılmasına neden olurken, binlerce insanın hayatlarına da telafisi zor zararlar verdi.  Depremzede vatandaşların hayata bir an önce dönebilmesi için gerekli maddi kaynaklar da devlet tarafından ev yardımı, kira yardımı gibi pek çok kalemde yeni ödemeler sağlanarak oluşturuluyor.

Peki işsizlik maaşını kimler alabilir? Başvuru şartları neler? Kime ne kadar maaş bağlanıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön