04 / 05 / 2024

Binlerce vatandaşa işsizlik aylığı bağlanacak! 6 bin TL’ye kadar maaş var…

Binlerce vatandaşa işsizlik aylığı bağlanacak! 6 bin TL’ye kadar maaş var…

Belirtilen şartları taşıyan binlerce vatandaşa 6 bin liraya kadar işsizlik maaşı ödemesi yapılmaya başlanıyor.  Halihazırda çalışamayacak durumda olan vatandaşlar için ilaç olacak.



İşsizlik maaşı almak için İŞ-KUR’da belirtilen hükümlere göre  900 gün sigortalı şekilde çalışmış ve prim ödemesi yapmış olanlara 240 gün süreyle, bin 80 gün çalışmış işsiz 300 gün şeklinde ödeniyor. Bazı özel durumlarda ise bu şartları yerine getirmeden de devlet işsizlik maaşı ödemesi yapıyor.

İşsizlik maaşının bağlanması için gerekli şartları oluşturanlar ise 6 bin liraya kadar maaş bağlanabiliyor.

Binlerce vatandaşa işsizlik aylığı bağlanacak! 6 bin TL’ye kadar maaş var…

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından binlerce vatandaş evini, işi kaybederken, 35 bini aşkın vatandaş ise hayatını yitirdi. Sayıları 105 bini bulan kişi ise yaralandı.

Kahramanmaraş’ta aynı gün içinde meydana gelen 7.7  ve 7.5 büyüklüğündeki depremler 10 ile ağır hasar verdiği gibi insanların hayatlarını da yıktı.  Depremzede vatandaşların hayata biraz daha tutunması, bir süre hayatını idame ettirebilmesi için işsizlik maaşı önemli bir imkan olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön