06 / 05 / 2024

İşsizlere Müjde! 2 Ödeme Daha Yapılacak!

İşsizlere Müjde! 2 Ödeme Daha Yapılacak!

Sosyal yardımlar kapsamında işsizlere ödenen desteklerden haberiniz var mı? İş aradığında 425 lira, bulunduğunda ise, 1665 lira ödeme yapılacak…



GEREKEN ŞARTLAR

Bu sosyal yardımlardan yararlanabilmek için öncelikle Türkiye İş Kurumu üzerinden iş başvurusunda bulunmak gereklidir. İş arama yardımı için "İşe Yönlendirme Yardımı" adıyla ve iş başvurusu kabul olanlar için ise, "İşe Başlama Yardımı" adıyla temin edilmektedir.

Ayrıca Emlak365’te yer alan habere göre, Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, destekten yararlanabilecekler için bir duyuru yaptı ve  "İŞKUR aracılığı ile işe yönlendirildiği bilgisi Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yararlanabilir" açıklamasında bulundu. Bu duyuruya istinaden yardımdan faydalanmak isteyenlerin mutlaka İŞKUR üzerinden aramalarını ve başvurularını yapmaları gerekmektedir.

İşsizlere Müjde! 2 Ödeme Daha Yapılacak!

İŞKUR üzerinden iş başvurusu yapan adaylara, Aile Bakanlığı tarafından ve Sosyal Yardımlar kapsamında 2022 yılı için 425 lira ödeme yapılmaktadır. Yine İŞKUR üzerinden başvurusu onaylanan ve işe giren adaylara da 2022 yılı için işe başlama desteği olarak 1665 lira ödenmektedir.

Tüm bu sosyal yardım ve destekler için kendi ilçelerinizde bulunan ve hizmet veren İ sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurabilirsiniz.

 

İŞKUR Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işçi alım ilanları yayımlandı!

İş bulamayanlar, günlük 110 TL ödemeniz İŞKUR'dan!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön