19 / 05 / 2024

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Müjdeli haber resmen açıklandı

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Müjdeli haber resmen açıklandı

İŞKUR aracılığı ile kamu ve özel kurumlar personel alımı yapmaya devam ediyor. Pek çok kişinin istihdam edilmesine aracı olan İŞKUR'da açılan ilanlar her gün yenileniyor. 2023 şubat-mart dönemi itibarıyla İŞKUR, 18 bin 208 personel alımı yapılacağını açıkladı.



BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

*Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olmak,

*En az ilkokul diplomasına sahip olmak,

*Herhangi bir konuda sağlık problemi bulunmamak,

*Takım çalışmasına uyumlu,

*Kişisel temizliğine özen gösteren,

*Tam ya da yarı zamanlı çalışmaya uyumlu,

*18 - 40 yaş aralığındaki kişiler başvuru şartlarını sağlıyor.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmesi gereken önemli bazı satır başları bulunuyor. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için ilk olarak hangisi için kayıt olduğunuzu soruyor.

Üyelerin hesaplarını aktif hale getirebilmeleri için için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik İŞKUR tarafından aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren bir yıl içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında 2 yıldır.

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Müjdeli haber resmen açıklandı

Üyeler tarafından 2 hafta içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için ilk olarak yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmek gerekiyor.

Sonrasında karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi (şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmek gerekiyor. Bu adımı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar ve benzeri bilgileri adım adım doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de yükleyebilirsiniz.

Profil fotoğrafı eklemeniz de bu adımda önerilir. Zira yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma ihtimallerinin daha fazla olduğu görülmüştür. Daha sonra İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi veya işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, yaşadığınız ildeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada çalışan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

BEDEN İŞÇİSİ (GENEL) BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

İŞKUR sürpriz bir kararla herkese destek ödemesi yapacak! Bu parayı mutlaka alın!

İŞKUR’dan arka arkaya müjde bombardımanı! Tamı tamına 22 bin personel alınacak! Acilen başvurunuzu yapın!

İŞKUR’dan iş arayan kişilere müjde! Güvenlik görevlisi alımı yapılacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!


Geri Dön