02 / 05 / 2024

İşsizlere yeni iş kapısı! Aylık 8 bin lira

İşsizlere yeni iş kapısı! Aylık 8 bin lira

Birçok sektörde yaşanan personel sıkıntısına son vermek ve binlerce gence iş kapısı açmak isteyen hükümet, yeni bir programı daha devreye soktu. İşte ayrıntılar...



BELİRLİ KOŞULLAR BULUNUYOR
Sabah'ın haberine göre; imalat sektöründe belirtilen alt sektörlerde, organize sanayi bölgelerindeki özel sektör vasfı ve 50 ile 249 arasında çalışana sahip işyeri olunması, sigortalının işe alındığı aydan önceki son 12 aylık dönemdeki kayıtlı sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması gerekmekte. İşletmelerin vergi, sigorta primi, işsizlik sigortası primi borcunun olmaması koşulu mevcut.

Çalışan sayısı 50 ile 100 arasındaki işyerleri çalışan sayısının en fazla yüzde 10'una kadar, çalışan sayısı 101 ile 249 arasındaki işyerleri ise en fazla 15 katılımcı talebi yapabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön