Ekonomi

İşsizliğin yükselme riski var mı?

İşsizliğin artıp artmayacağı yükselen enflasyonla birlikte herkesin kafasını kurcalıyor. Bu konuda ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, görüşlerini dile getirdi. İşte haberin detayları!ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, iş gücü piyasasını etkilemeden enflasyonu düşürmenin çok daha zor hale geldiğini söyledi

Para Politikası Raporu'na ilişkin sunumunun ikinci günü önemli ekonomik konular masaya yatırıldı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, iş gücü piyasasını etkilemeden enflasyonu düşürmenin çok daha zor hale geldiğini söyledi. Powell, işsizlik hakkında da konuştu.

FED Başkanı Powell, yarıyıllık Para Politikası Raporu'nun Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde düzenlenen oturuma katıldı. Komite üyelerinin sorularına yanıt veren Jerome Powell, enflasyon ile mücadele taahhüdünün "koşulsuz" olduğuna dikkat çekti.   Powell, iş gücü piyasasının sürdürülemez derecede kaynadığını söyleyerek, sürdürülebilir maksimum istihdama dönülmesi gerektiğine ve bunun için enflasyonun düşürülmesinin şart olduğunu söyledi.

İş gücü piyasası etkilenmeden enflasyonu düşürmenin zor olduğuna dikkat çeken Powell, enflasyonu kontrol altına alırken güçlü bir iş gücü piyasasına sahip olmanın mümkün olabileceğinin de altını çizdi. Powell, "Tarihsel olarak düşük bir seviyeden olsa da işsizliğin yükselme riski var." şeklinde konuştu.

Powell, enflasyonu hafife aldıklarını söyleyerek, bu durumun geçici olmadığını anlattı. Powell, her merkez bankasının aynı kararı vermek zorunda kaldığını hatırlatarak, "Alınması  gereken karar buydu. Yanlış olabileceğini biliyorduk. Oldukça yanlış görünmeye başladığında, yön değiştirdik." diye konuştu. Powell, enflasyonun yüzde 2'ye indirilmesi gerektiğini vurgulayarak “Herhangi bir zafer ilan etmeden önce enflasyonun gerçekten düştüğüne dair kanıt görmemiz gerek”dedi.

Renault fiyatları haziran ayında zamlandı mı? Renault haziran ayı fiyat listesi!

Sıkılaşma dalgası hangi emtiayı vurdu?