Yazlık

İstanbul 2007'de kira artışlarında ikinci oldu

Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Cushman & Wakefield tarafından hazırlanan "Industrial Space Across The World" raporunun bu yıl ki sayısına göre İstanbul yüzde 60'lık kira artışı ile geçen yılın ikinci sırada yer aldı.

Uluslar arası Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Cushman & Wakefield tarafından hazırlanan "Industrial Space Across The World" raporunun bu yılki sayısına göre Londra'daki Heathrow Havaalanı'nın çevresini kapsayan bölge dünyadaki en pahalı sanayi bölgesi olma özelliğini koruyor.

Londra Heathrow'daki sanayi alanlarında en yüksek değerlere göre yıllık birim metrekare  fiyatı  211 Euro'dur. Londra'yı İrlanda'nın başkenti olan Dublin ikinci sırada, Tokyo ise üçüncü sırada takip ediyor. Fakat Londra Heathrow'daki kiralar mevcut yerel koşullara göre geçen yıl durağanlık gösterdi.  Bu Mumbai ve İstanbul ile kıyaslandığında; Hindistan'ın Mumbai kenti için oran yüzde 94, İstanbul için ise yüzde 60. 

Yerel para birimine göre 138 bölge içindeki en büyük kira artışını yüzde 94'lük oranla geçen yıl Mumbai gerçekleştirdi.

İstanbul ise yerel para birimine göre yüzde 60'lık kira artış ile geçen yıl ikinci sırada yer almıştı. Rahşan Cebe, Cushman & Wakefield Ofis'in Türkiye'deki Yönetici Ortağı: "Pazarda önemli büyüklüğe sahip projeler geliştirilmesine rağmen, nitelikli ve modern gayrimenkullerin yetersizliği ile talep lojistik ve hafif sanayi kullanıcılarına dayalı olarak oluşuyor. Geleneksel olarak, İstanbul'daki sanayi alanları Avrupa yakasında yoğunlaşmıştır, Ayazağa gibi. Fakat, Avrupa yakasındaki arz eksikliği ile birlikte, Anadolu yakasının bazı bölgelerinde, özellikle Tuzla ve Gebze'de önemli gelişmeler olduğu görülmektedir" açıklamasında bulundu.