28 / 08 / 2024

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB'den son dakika açıklaması geldi!

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB'den son dakika açıklaması geldi!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve rezerv alanları değerlendirdi. Akgün, İstanbul'un acilen afetlere dirençli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve riskli konutların taşınacağı güvenli konutları inşa etmek üzere alınan “rezerv yapı alanı” kararlarını örnekleriyle paylaşarak eleştiride bulundu. 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, konuya ilişkin açıklamasında "İstanbul’da yine birkaç milyonluk yeni şehirlerin kurulmasından bahsediliyor. Bu da kentsel dönüşüm sorununu çözecekmiş. Şimdiye kadar ne yapıldı, bir bakalım. 6306 sayılı yasa 2012 yılında kabul edildikten sonra İstanbul’da 130 adet (38.548 hektar-  385 milyon 480 bin metrekare) rezerv alan ilan edildi" ifadelerini kullandı. 

Akgün, rezerv alanlarda bugün itibarıyla 350 bin kişinin yaşadığına dikkat çekti. 

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB den son dakika açıklaması geldi!

130 adet rezerv yapı alanının 59’unun imar planlarının bakanlık tarafından yapıldığının altını çizen Gürkan Akgün, buralarda 3 milyon 382 bin kişinin yaşamasının uygun görüldüğünü aktardı. 

Akgün, açıklamasında "Evet, 3 milyon ilave nüfus. Bu alanların 20’si lüks konut projesi olmak üzere 37’sinde uygulama başladı" ifadelerine yer verdi. 

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB den son dakika açıklaması geldi!

Örnek olarak Zeytinburnu eski Nakliyeciler Sitesi, Çekmeköy askeri alan, Beşiktaş Dikimevi, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi'ndeki lüks konut projelerini veren Akgün, bu arazilerin hiçbirinin tek bir riskli yapının dönüştürülmesi için kullanılmadığını vurguladı. 

"Örneğin Eyüpsultan’daki spor alanlarının, yeşil alanların rezerv alan ilan edilerek, konut imarlı şeklinde planlanması, lüks konut olarak toplanma alanlarında inşaat yapılması İstanbul’u depreme nasıl dayanıklı hale getirmiştir?" diyen Akgün, buna karşı durulmasının kentsel dönüşüme karşı olunması anlamına gelip gelmediğini de sordu. 

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB den son dakika açıklaması geldi!

Rezerv alanlarının en büyüğü olan Kanal İstanbul ve çevresinde inşa edilecek Yenişehir projesine de dikkat çeken İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, açıklamasında "İstanbul’un son tarım alanlarını, su havzalarını, orman alanlarını imara açan en büyük gayrimenkul projesi. Çevresinde ilan edilen ek rezerv alanlar da cabası" şeklinde konuştu. 

İstanbul’u bir rant yaratma aracı olarak gören, sürekli İstanbul’a ek nüfus ve maliyetler getiren bu anlayışın bir an önce terk edilmesinin gerektiğine vurgu yapan Akgün, "Deprem Seferberlik Planı kapsamında; İstanbul’u acilen afetlere dirençli hale getirmeliyiz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Selçuk Geçer’den dolar için yeni tahmin geldi! Tek tek açıklanan bu rakamı görenlerin resmen nefesi kesildi! Hemen bakın

Çiftçiler dikkat! Gübre fiyatlarında son dakika! Zam üstüne zam geliyor! Hangi gübre kaç lira oldu?

Altında ‘resesyon’ baskısı! Uluslararası borsalarda gerileyen altın Kapalıçarşı’da da düşüşte! Gram altın kaç lira oldu?

 


Geri Dön