Kent Haberleri

İstanbul Avrupa Yakası'ndaki 3+1 konut piyasası ne durumda? Ünlü ekonomist ilçe ilçe değerlendirdi!

Ülke genelinde konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Özellikle İstanbul'da konut fiyatları aldı başını gitti. Peki İstanbul'da konut piyasası ne durumda? Ünlü ekonomist ilçelere göre konut piyasasını değerlendirdi.

Ekonomist Arif Karakuş, İstanbul Avrupa Yakası'nda 3+1 konut piyasasını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Özellikle İstanbul'da konut fiyatlarının yüksek rakamlara ulaşması barınma sorununu da beraberinde getirdi. Yüksek konut fiyatlarından dolayı ev sahibi olamayan vatandaşlar, kira ödemekte de zorlanıyor.

Peki İstanbul Avrupa Yakası'nda 3+1 konut piyasası ne durumda? İşte ilçe ilçe konut fiyaları ve değerlendirmesi...

Arif Karakuş @Arifkarakus

İSTANBUL AVRUPA 3+1 KONUT PİYASASI 

1) Maslak-Vadi  İstanbul hattı siteleri: Türklere kapalı.Sarı sitedeki ilanların tamamı fake. Mashattanda 15 yazan ev aslında 600bin usd. Vadi terasta 21 yazan aslında 900bin usd. Emlakcilar kapalı devre sistem oluşturmuş. 1453 iranli Vadi Arap ağırlıklı. Kira çarpani 25 yıl.

2) 5.Levent'te Torunlar'ın sitesinde rakamlar gerçek. 15-17 civarı. Carpan 19 yil. Torunlar yanına yeni etap http://yapıyor.Peşinde 18 istiyor.Çok mantikli değil. Ama bugün #BDDK limitlerini düzenleyip insaatcilara can suyu vermiş. #Kredi ile satarlar. 

3) Levent-Akatlar- İstinye: Eski binalar uzun zamandır satışta.Burada ilanlar gerçek.10 milyona nispetiye sokaklarında ev bulunuyor.İlanın yüzde 20 altına ev alabilirsiniz. Yatırım açısından fırsat ama evler çok eski olduğu için deprem riski sebebiyle rahat uyunmaz.Kira carpani 16 yıl.

4) Beşiktaş Dikilitaş Vadisi: Yatırım için çok fırsat var. Yeni, ufak, kira carpani 12-13 yıl evler var. Zorda olan Küçük muteahhitler 3-4 katlı apartmanı toptan maliyetine satip geçebiliyor. BDDK onları da sevindirmiştir bugün.

Konut kredisi ile ev almak isteyenler hesaplamalara başladı! 2,5 milyon TL'lik kredinin aylık taksiti ne kadar?

Yüksek kiralar memurların da rotasını değiştirdi! Hiç kimse büyükşehirlere gelmek istemiyor!

Konuta erişim için 'sosyal konut' projeleri şart! 

Bir ev almak için 21 kilo paraya ihtiyaç var! Konut fiyatları uçtu, paramız pul oldu...