02 / 05 / 2024

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açılıyor!

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katılımıyla İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete alım ve yerli yoğun bakım solunum cihazı teslim töreni yapılıyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katılımıyla İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete alım ve yerli yoğun bakım solunum cihazı teslim töreni gerçekleştiriliyor.

Başakşehir Şehir Hastanesi nin ilk etabı açılıyor!

 

"Başakşehir Şehir Hastanesi bütünüyle 15 Mayıs'ta faaliyete geçecek" 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende yaptığı konuşmada, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin bütünüyle 15 Mayıs'ta faaliyete geçeceğini belirtti.

Bakan Koca, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Başakşehir'in ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi'ni de devreye aldığımızda, İstanbul'un iki yakasında iki büyük sağlık üssümüz olacak."

"Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacak"

Bakan Fahrettin Koca, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin tamamı hizmete girdiğinde Avrupa'nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacağını dile getirdi.

"Şimdilik pandemi hastanesi olarak kullanılacak"

Kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yataklı servislerinin hizmete alındığını dile getiren Koca, bu bölümlerin şimdilik pandemi hastanesi olarak kullanılacağını belirtti.

Bakan Koca, "Başakşehir Şehir Hastanemizin bütün yatakları, yoğun bakım altyapısına sahip olup gerektiğinde hepsi yoğun bakım olarak kullanılabilir." dedi.

Yerli ve milli ventilatörün bugün itibarıyla üretildiğini ve kullanıma hazır hale getirildiğini dile getiren, Sağlık Bakanı Koca, sözlerine şu şekilde devam etti: "Şu an 100 adet. Biz toplamda mayıs ayı itibarıyla 5 bine kadar üretilmesini planladık."

Ayrıntılar geliyor...

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön