02 / 05 / 2024

İstanbul - Bursa arası 25 dakika!

İstanbul - Bursa arası 25 dakika!

İstanbul ve Bursa arasını 25 dakikaya indirecek olan Helitaksi hizmete başladı. Helitaksi ile, her gün sabah ve akşam, Kadıköy, Beşiktaş ve Atatürk Havalimanı'na tarifeli seferler de yapılabilecek....




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'yı İstanbul ve Türkiye'nin diğer illeri ile dünyanın tüm ülkelerine daha da yakınlaştırmak amacıyla hizmete sunulan helikopter kiralama (Helitaksi) hizmeti başladı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Bursa'da yine bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor, kentin bir ihtiyacını daha gideriyoruz. Havayolu kullanımında Bursa'yı daha avantajlı hale getiriyoruz' dedi.


BURSA- KADIKÖY ARASI 300, KADIKÖY- BEŞİKTAŞ ARASI 100 TL


Başkan Altepe, helitaksi uygulamasının ise kente değer katacağını dile getirerek, '25 dakikada Bursa'dan İstanbul'un istenilen noktasına inmek, iş dünyasının önemli bir talebi ve Bursa'nın da bir eksiğiydi. Artık bu eksik BURULAŞ ile gideriliyor. BURULAŞ'ın helikopter pisti olan heliporttan her gün sabah ve akşam, Kadıköy, Beşiktaş ve Atatürk Havalimanı'na tarifeli seferler yapılabilecek. Bursa'dan Kadıköy'e 300 TL, Beşiktaş'a 325 TL ve Atatürk Havalimanı'na da 350 TL'ye helitaksi ile ulaşılabilecek. Öte yandan Kadıköy ile Beşiktaş arasında 100 TL, Kadıköy ile Atatürk Havalimanı arasında da 150 TL'ye ulaşım sağlanacak. Bursa'dan İstanbul'a ortalama 25 dakika sürecek ulaşım, Skyline'a ait 13 araçlık helikopter filosuyla gerçekleşecek' şeklinde konuştu.


TAKSİYLE AYNI MESAFE NEREDEYSE 500 TL


Helitaksi'yle Bursa- İstanbul (253.8 km) arası 300 TL'yken, normal taksilere sorduğumuzda bu fiyat 496.79 TL'te denk geliyor.


Yeni Şafak


Geri Dön