27 / 04 / 2024

İstanbul, emlak piyasasının yıldızı oldu!

İstanbul, emlak piyasasının yıldızı oldu!

İstanbul, 16-20 Şubat 2011'de Avrasya Emlak ve Yatırım fuarıyla dünya emlak piyasasını şehre toplayacak



İstanbul'un dünya emlak piyasasında hak ettiği yeri alması ve krizin etkilerini diğer ülkelere göre daha çabuk atlatması emlak piyasasındaki hareketliliği de artırdı. Yeniden çevre ülkelerin yakın takibine giren Türkiye emlak piyasası 16-20 Şubat 2011'de CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'nda buluşacak. Fuar, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık ile  TOKİ  ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) işbirliği ile düzenlenecek.

Yurtdışındakilere benzer fuarlar yapılmalı
Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, inşaat sektörünün ekonomik büyümenin lokomotifi olduğunu belirterek, "Türkiye jeopolitik önemi ve yatırım potansiyeliyle bölge ülkeler için çekim merkezi haline geldi. Bu potansiyelleri değerlendirmek için Türkiye'nin de Fransa'dakilere benzer organizasyonlara ihtiyacı var" dedi. Kurum, İstanbul'un bölgede parlayan yıldız olduğunu, yurtdışındaki yatırımcıların ilgisini çektiğini belirtti. Sektörde yıllık 700 bin konut açığının yüzde 10'unu TOKİ ve Emlak Konut olarak kendilerinin karşıladığını ifade eden Kurum, "Maddi beklentimiz yok. Ülke olarak böyle bir fuarın gerekli olduğunu düşündüğümüzden destek veriyoruz" diye konuştu.

Körfez'den ve Rusya'dan talep var

CNR Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bulut da, İstanbul'un dünya emlak piyasasında merkez olma konumuna geldiğini belirtti. Öncelikle talebin sıcak paranın dolaştığı ülkelerden geldiğini ifade eden Bulut, Rusya'dan da talep aldıklarını belirtti. Pozitif Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Murat Arslan ise finans merkezi olacak İstanbul için özellikle Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkelerinden konut sahibi olmak isteyenler olduğunu Avrupa'dan da talepler geldiğini kaydetti. Fuara 70 bin ziyaretçinin beklendiğini, 150 katılımcının ve 230'a yakın projenin katılacağını ifade eden Arslan, katılım için yurt dışından 10 firma ile görüştüklerini bunlardan 4'ünün rezervasyon yaptırdığını söyledi.

Ayazağa arsası eylülde ihaleye çıkacak

İstanbul Ayazağa'da TOKİ'den alınan 322 dönümlün arsa ile ilgili ay sonu ilana çıkıp Eylül ayında da ihalesini yapmayı planladıklarını söyleyen Kurum, "Bu arsaya yapılacak proje çok üst segmentte olmayacak, bölgeye göre de belki biraz daha ucuz olacak. Sınırları çok zorlamayacağız. Orada 6-7 bin dolarlara yer satılıyor, biz bu rakamlara çıkmayacağız. Burada yapılacak proje Levent, Maslak'ta çalışanların konut ihtiyacını karşılayacak bir proje olacak" dedi.

Referandum sonrası fiyatlar %10 artar

Türkiye'de konut fiyatlarının gideceği çok yol olduğunu belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul'da konut metrekarelerinin 20 bin dolarlara kadar çıkacağını kaydetti. Kurum, "Bu istikrara bağlı. Önümüzdeki referandumdan sonra her şey yüzde 10 artar, konut fiyatları yüzde 10 artar. Satışlara baktığınız zaman alıcıların hepsi bekliyor. Bu referandumdan sonra artacaktır. İstikrar devam ettiği sürece bu fiyatlar artacaktır. Metrekare fiyatları 10 bin euroları 20 bin euroları da bulacaktır. Bu zaman içinde olacak. Zaten İstanbul'da arsa da kalmadı. Kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm projeleri öne çıkacak" dedi.
Sabah


Geri Dön