12 / 05 / 2024

İstanbul, enflasyonun da şampiyonu oldu, aralıkta fiyatlar bu kadar arttı!

İstanbul, enflasyonun da şampiyonu oldu, aralıkta fiyatlar bu kadar arttı!

İstanbul’un enflasyonunda adeta patlama yaşandı. Kentteki fiyatlarda hem bir önceki aya göre hem de yıllık bazda büyük artış yaşandı.



Türkiye’nin en büyük kenti olan ve nüfustan ekonomiye kadar pek çok alanda lider olan İstanbul, enflasyonda da 2022’nin şampiyonu oldu.

İstanbul Ticaret Odası verilerine göre kentte perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 2,94 artarken, perakende fiyatlarında yıllık enflasyon ise yüzde 92 olarak belirlendi.

İstanbul, enflasyonun da şampiyonu oldu, aralıkta fiyatlar bu kadar arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ‘İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’ni yayımladı.

Buna göre, İstanbul’da perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 2,94 artarken, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi de yüzde 3,71 artış kaydetti. Böylece, İstanbul'da perakende fiyatlar yıllık bazda yüzde 92,97 arkarken, toptan fiyatlar ise yüzde 81,31 yükseliş kaydetti.

Araştırmayla ilgili İTO’dan yapılan açıklamada, aralık ayında perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nin, bir önceki aya göre yüzde 2,94 arttığı, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi’nin ise yüzde 3,71 yükseldiği bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön