02 / 05 / 2024

İstanbul Finans Zirvesi 8-9 Eylül'de düzenlenecek!

İstanbul Finans Zirvesi 8-9 Eylül'de düzenlenecek!

Türkiye'de etkilerini hissettiğimiz ekonomik krizin küresel boyutları ve ekonominin nasıl canlandırılabileceği arayışları bu yıl 6. kez düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi'nin gündem maddesi olacak.



Türkiye'de etkilerini hissettiğimiz ekonomik krizin küresel boyutları ve ekonominin nasıl canlandırılabileceği arayışları bu yıl 6. kez düzenlenecek olan İstanbul Finans Zirvesi'nin gündem maddesi olacak. Ana teması "Düşük Büyüme ve Düşük Faiz Ortamında Yol Almak" olan zirvede özellikle bu ortamın yarattığı risklere dikkat çekilecek. İstanbul Finans Zirvesi (IFS), 8-9 Eylül 2015 tarihlerinde Hilton Convention Center’da gerçekleştirilecek.


Farklı ülkelerin merkez bankası başkanları ve başkan yardımcılarının değerlendirmelerde bulunacağı zirveye, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılması bekleniyor. Zirveye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ve Türkiye'nin en uzun süreyle Ekonomi Bakanlığı yapan Ali Babacan da katılacak. Zirvenin en ilgi çekici oturumlarından biri olan "Para Politikası ve Finansal İstikrar" konulu oturumda, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve İzlanda Merkez Bankası Başkanı Mar Gudmundsson’un yanısıra önemli ekonomist İtalya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Salvatore Rossi de para politikalarının uluslararası seyrini masaya yatıracaklar. ABD Merkez Bankası’nın (FED) Eylül toplantısından hemen önce gerçekleşecek zirve, katılımcılarına Fed’in açıklamalarıyla ilgili önemli ipuçları sunacak.


İstanbul Finans Zirvesiyle ilgili basın bülteni ve görseli ekte değerlendirmelerinize sunuyoruz. Zirveye katılmak isteyen basın mensuplarının ve zirveden canlı yayın yapmak isteyen kanalların akreditasyon yaptırmasını önemle rica ediyoruz.


Geri Dön