01 / 09 / 2024

İstanbul gayrimenkul yatırımlarıyla Moskova'yı geçti

İstanbul gayrimenkul yatırımlarıyla Moskova'yı geçti

27 ülke arasında İstanbul yatırım öngörüleri bakımından Münih ve Hamburg'un ardından 3. sırada yer aldı



PwC ve ULI'nin hazırladığı 2009 yılı Avrupa Gayrimenkul Trendleri Raporu'na göre 27 ülke arasında İstanbul yatırım öngörüleri bakımından Münih ve Hamburg'un ardından 3. sırada yer aldı. Araştırmanın yapıldığı 500 gayrimenkul profesyonelinin “küçük ölçekli Çin” olarak tanımladığı İstanbul, geçen yıl gelişme potansiyeli açısından ikinci sırayla takip ettiği Moskova'yı bu yıl geride bırakarak ilk sıraya yerleşirken, Moskova ise yatırım öngörülerinde 6, gelişme öngörülerinde ise 4. sıraya geriledi. Öte yandan rapora göre Türkiye, risk sıralamasında da geçen yılki 23. sırasından 20. sıraya gelerek risk oranını düşürdü. Raporu değerlendiren PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu, “Rapor, Türkiye'nin uluslararası gayrimenkul piyasasındaki yerinin krizlerle dahi sarsılmayacağının bir göstergesi. Türkiye cazibesini koruyor” dedi.

Ofis yatırımı gözde

2009 yılının çok zor bir yıl olacağını ve yatırımlar açısından “bekle-gör” havasının hakim olduğunu belirten Avrupalı yatırımcılar, otel yatırımlarının yanı sıra İstanbul'da en çok ofis alımına sıcak bakıyor. İstanbul'daki ofisler için yüzde 53 oranında “satın alın”, yüzde 32 oranında “elinizde tutun” tavsiyesi yapılıyor.

Pwc: Projeler çekİciliğini koruyor

PwC Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Gayrimenkul Sektörü Lideri John Forbes, krizin ardından güvenli yatırım arayan Avrupalı yatırımcıların İstanbul'u seçtiğini belirtti. Forbes, gayrimenkul talebinin devam ettiği İstanbul'da projelerin çekiciliğini koruduğunu aktardı.
Vatan

Geri Dön