29 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı çalışanı ev arayışında!

İstanbul Havalimanı çalışanı ev arayışında!

İstanbul Havalimanı'nın taşınması emlak piyasasını da hareketlendirdi. Havalimanı çalışanları evlerini İstanbul Havalimanı'na yakın bölgelere taşımaya başladı.



Türk Hava Yolları'nın İstanbul Havalimanı'na taşınmanın ardından bölgedeki gayrimenkul fiyatları değerlendi. İstanbul Havalimanı'na yakın olan bölgelerde taşınma talebi arttı.

NTV'de yer alan habere göre; büyük taşınmanın ardından Bakırköy, Küçükçekmece gibi havalimanına yakın noktalarda oturan havayolu personeli, evlerini İstanbul Havalimanı'na yakın bölgelere taşıdı. 

''2 bin ila 4 bin lira arasında''

Göktürk ve Kemerburgaz bölgelerinde kiralık ve satılık evlere talep de fiyatları yükseltti. İlçelerde fiyatlar arttı, boş ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Daire fiyatları 2 bin ila 4 bin lira arasında değişiyor.

''Aileler Haziran ayını bekliyor''

Başta pilotlar olmak üzere birçok havalimanı personeli bu bölgelere yöneliyor. Emlakçılara göre, en çok talep talep kiralık evlere geliyor. Emlak Ofisi Yöneticisi İnci Gençer, ''Kiralık konutlar bizim hedefimizde. En çok istek kiralık evlere geliyor. Özellikle pilotlar, hostesler, yer hizmetleri çalışanları yoğun ilgi gösteriyor. Çocukları olanlar özellikle Haziran ayını bekliyor. Haziran'dan sonra ailelerinde buraya gelmesini bekliyoruz'' dedi.

''Göktürk ve Zekeriyaköy öne çıktı''

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hava-Sen Yönetim Kurulu Başkanı İskender Çarkçı, ''Göktürk, Zekeriyaköy kısmı öne çıkmış durumunda. Öne çıkmak demek fiyatlarında artması anlamına geliyor'' diye konuştu.

İstanbul Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 17 özellik!

İstanbul Havalimanı emlak fiyatlarını yüzde 100 artırdı!


Geri Dön