02 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı çalışanları için 15 bin konutluk proje!

İstanbul Havalimanı çalışanları için 15 bin konutluk proje!

İstanbul Havalimanı yakınına 150 binden fazla çalışan için konut üretimesi amacıyla THY ve Emlak GYO anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında 15 bin konutluk bir proje yapılmasına karar verildi.



İstanbul Havalimanı'nda yaşayacak 150 binden fazla çalışan için çevrede yeni konut projeleri hayata geçirilecek. Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Cebeci'nin yazısına göre, THY ve Emlak GYO tarafından 15 bin konutluk bir proje inşa edilecek.

İSTANBUL HAVALİMANI YAKININDA 15 BİN KONUT

İstanbul Havalimanı’nda yaşayacak 150 binden fazla çalışan için çevrede yeni konut projeleri üretiliyor. THY de 15 bin konutluk bir proje için Emlak GYO ile bir anlaşma imzaladı. 

Tek korkum yine TOKİ’nin de yaptığı gibi ‘kutu kutu pense’ bir anlayışla evler yapılması, yüksek apartmanların sıra sıra bu bölgeyi de perişan etmesi. THY mümkünse bir mimari yarışma açarak konutları yaptırmalı. 

Farklı, THY’nin misyonuna yakışır yapılar olmalı. Çünkü büyük ihtimalle aynı maliyetlere çok zevkli ve kentin dokusunda farklılıklar yaratan konutlar inşa edilebilir. İnşaata ne zaman başlanacağı, konutların teslim tarihi henüz belli değil. 

İstanbul Havalimanı’na taşınma ile birlikte çalışanların bölgedeki konut istekleri giderek artacak. Bu arada İstanbul Havalimanı çevresinde konut kiralarda hızla artıyor. Hatta bazı bölgelerde kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

THY’NİN 2019 YENİ UÇUŞ HATLARI

2019 yılında Türk Hava Yolları (THY) değişik kıta ve ülkelerde yeni hatları açıyor. Bunların büyük kısmının bilet satışları başladı. Sadece New York Newark uçuşlarının tarihi henüz belli değil. İşte yeni hatlar, açılış tarihleri ve biletlerin başlangıç fiyatları:
FAS (Marrakech): 27 Şubat, 349 dolar
BAE (Sharjah): 3 Nisan, 199 dolar
SUDAN (Port Sudan): 11 Nisan, 419 dolar
ENDONEZYA (Bali/Denpasar): 17 Temmuz, 699 dolar
MEKSİKA (Mexico City): 21 Ağustos, 699 dolar
MEKSİKA (Cancun): 21 Ağustos, 699 dolar
MISIR (Luksor): 23 Eylül, 189 dolar
FİNLANDİYA (Rovaniemi): 5 Aralık, 349 dolar
New York/Newark havalimanı: Henüz tarihi belli değil
 

Emlak Konut ile THY'nin 3. havalimanı projesi başlıyor!

Emlak Konut 2019'da kaç proje yapacak?


Geri Dön