04 / 05 / 2024

İstanbul Hilton'daki oda fiyatları Avrupayla aynı!

İstanbul Hilton'daki oda fiyatları Avrupayla aynı!

Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn önceki gün resmi olarak açıldı. Otelin yatırımcısı olan Amplio CEOsu Alaeddin Babaoğlu, Adını Haliçten alan otelimizde 210 oda var. 75 kişi çalışacak dedi



Babaoğlu kendilerinin oteli inşa etmelerinin üzerine belediyenin 300 evi yenileyip depreme dayanıklı bir mahalle yapacağını kaydetti. Babaoğlu, Amplio olarak biri İstanbul Avrupa yakası, diğeri ise Asyada olmak üzere 2 otel daha açmak istediklerini kaydetti.
Hilton Worldwide Başkan Yardımcısı Didier Martin, Türkiyede Hilton zincirinin 20 otele ulaştığnı belirterek, 9 otel inşaat aşamasında. 4 yıl içinde Türkiyede 50 Hilton zinciri otel olacak diye konuştu.

Didier, 8 yıl önce İstanbulun da dahil olduğu bölgede çalışmaya başladığın hatırlatarak, İstanbul 8 yılda inanılmaz bir hızla gelişti. Şu anda oda fiyatları açısından kıyaslandığında Avrupanın büyük kentleriyle aynı fiyatlarda oda satıyoruz dedi.

850 kişilik istihdam yaratacak

Hilton olarak Türkiyede 850 kişilik yeni istihdam yaratacaklarını söyleyen Didier Martin, 2011de toplam yedi otel açtık. Yapımı süren 9 otel içerisindeki ilk açılış Bursada olacak. Aynı yerde hem 5 yıldızlı Hilton hem de 4 yıldızlı Hampton by Hilton Bursa olacak dedi.

NEVİN DONAT /Milliyet


Geri Dön