21 / 05 / 2024

İstanbul için dikkat çeken veri: Bir ayda 3 bin 448 lira artışla 38 bin 828 lira oldu

İstanbul için dikkat çeken veri: Bir ayda 3 bin 448 lira artışla 38 bin 828 lira oldu

İstanbul'da dört kişilik bir ailenin Temmuz ayında ortalama yaşam maliyeti 38 bin 828 lira olarak hesaplandı. Maliyet bir önceki ay olan Haziran’a göre 3 bin 448 lira yükseldi. İşte detaylar...




İstanbul'un yaşam maliyeti, Temmuz ayında bir önceki aya kıyasla önemli bir artışla dikkat çekti.. İstanbul Planlama Ajansı'nın araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 38.828 lira olarak hesaplandı. Bu rakam, Haziran ayına göre 3.448 lira artış anlamına geliyor.

Megakent İstanbul'da yaşamanın maliyeti, yıllara yayılan bir perspektifte de ciddi bir artış gösteriyor. Geçen yılın aynı dönemine göre yaşam maliyetinde yüzde 73.24'lük bir artış kaydedildi. Bu durum, şehirdeki yaşamın giderek daha pahalı hale geldiğini gösteriyor.

Yüzde 73’ten fazla

İstanbul Planlama Ajansı'nın raporuna göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti, geçen yılın Temmuz ayına kıyasla da önemli ölçüde yükselmiş durumda. Yıllık bazda yaşam maliyetindeki artış oranı yüzde 73.24 olarak gerçekleşti. Bu da, İstanbul'da yaşayan ailelerin ekonomik olarak daha fazla zorlandığını işaret ediyor.

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 9.75, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 40.69 oranında artış gösterdi.

3.448 lira artışla 38.828 lira oldu

Temmuz ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 38.828 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, bir önceki ay olan Haziran'a göre 3.448 lira arttı.

İstanbul'da yaşam maliyetinin bu şekilde yükselmesi, kentin sosyal ve ekonomik dinamiklerine daha yakından bakmayı gerektiriyor. Bu durum, yerel yönetimlerin, iş dünyasının ve hükümetin ortaklaşa çalışarak ekonomik dengeyi sağlama konusundaki önemini bir kez daha vurguluyor.

Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı: 2,5 milyon insan ölümle burun buruna kalır

İSKİ, suya zam için tarih verdi

Son Dakika Kahramanmaraş'ta 3.6 büyüklüğünde deprem: AFAD az önce duyurdu

Konya'daki 5 büyüklüğündeki depremin ardından yeni tehlike: Uzmanlar uyardı!


Geri Dön