17 / 05 / 2024

İstanbul için İBB’den flaş adım geldi: 2000 yılı öncesi binalar ücretsiz olarak denetlenecek!

İstanbul için İBB’den flaş adım geldi: 2000 yılı öncesi binalar ücretsiz olarak denetlenecek!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 kentte büyük yıkıma sebebiyet veren depremlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) flaş bir adım attı. İBB, 2000'den önce inşa edilen binaları ücretsiz olarak inceleyecek ve risk raporu hazırlayacak.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, flaş bir adım attı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İBB, 2000'den önce inşa edilen binaları ücretsiz olarak inceleyecek ve risk raporu hazırlayacak. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İstanbul için İBB’den flaş adım geldi: 2000 yılı öncesi binalar ücretsiz olarak denetlenecek!

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİNA İNCELEME ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde 2006 yılında kurulan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı'nın ismi 2009 yılında İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürlüğü (İŞAT) şeklinde değiştirildi. Mynet'te yer alan habere göre, bu müdürlük, 2019'da açıklanan "Deprem Seferberlik Planı" doğrultusunda bina inceleme çalışmalarına da başladı.

2000 YILINDAN ÖNCE YAPILAN BİNALAR ANALİZ EDİLECEK

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "Bina Tespiti Projesi" kapsamında, başvuru yapılması durumunda müdürlük, 2000 yılından önce inşa edilen binalarda inceleme yapıyor ve deprem risk analizlerini hazırlıyor. 

Yine verilen bilgilere göre söz konusu bu inceleme için http://binatespiti.ibb.istanbul/ web sitesinden başvuru yapılabiliyor. "Hızlı Tarama" yöntemiyle tespit yaptırmak amacıyla herhangi bir kat malikinin müracaat etmesi yeterli.

Oğlu ihbar etti o müteahhit yakalandı!

Deprem bölgesindeki çiftçiye ve besiciye alım desteği

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...


Geri Dön