28 / 04 / 2024

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!

İstanbul ilk çok katlı otopark olma özelliğine sahip 45 yıllık Karaköy Otoparkı için yıkım kararı alındı. 



İstanbul'da yer alan Karaköy Otoparkı yıkılıyor. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İstanbul Büyük Belediye Meclisi Haziran ayı oturumunda otoparkın yıkılarak yerine meydan inşa edilmesi gündeme alındı. 

Hazırlanan teklife göre; yapılacak imar değişikliği ile İstanbul'un kamusal alan ihtiyacının giderilmesi ve su şehri olan İstanbul'un denize ulaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Mevcuttaki meydan ile birleştirilecek

Önceki dönemlerde Karaköy Rıhtımı yanından karşılama alanı olarak kullanan bugün çok katlı otopark olan Karaköy Otoparkı'nın yıkılarak mevcut meydan ile birleştirilmesi meclis üyeleri tarafından uygun görüldü. Bu hedef doğrultusunda hazırlanan plan 2020 Temmuz'da koruma kuruluna gönderilmişti. 

İstanbul Karaköy Katlı Otoparkı yıkılıyor!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından yapılan görüşler ile planlama süreci sona erdi. Kurul planda bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Kurul kararı değerlendirilmek üzere İBB Meclisi'ne gönderilen plan değişikliği meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

İmar değişikliğine göre söz konusu alan zeminaltı otopark ve meydan olarak düzenlendi. İBB'ye ait olan alanın büyüklüğü ise 7 bin metrekare. İlerleyen günlerde meydan için proje çalışmaları hazırlanacak ve ihale yapılacak. Yıkılacak olan Karaköy Katlı Otopark İstanbul ilk çok katlı otoparkıydı. Otopark, 1976 yılında dönemin İBB Başkanı  Ahmet İsvan tarafından açılmıştı.

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?


Geri Dön