09 / 05 / 2024

İstanbul, konaklama ücretleriyle Madrid ve Atina'yı geride bıraktı!

İstanbul, konaklama ücretleriyle Madrid ve Atina'yı geride bıraktı!

TUROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul' un var olan eşsiz turizm zenginliğinin her geçen gün daha geniş kitlelere yayıldığım belirterek, İstanbul' un marka değeri giderek yükseliyor...




Konaklama tesislerinin, turizm ve iş merkezleri ile doğru orantılı olarak, Fatih, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Atatürk Havalimanı bölgesinde yoğunluk kazandığına işaret eden Bayındır, bu bölgelerdeki kapasitenin, toplam kapasitenin yüzde 75'ini geçtiğini ve sayının 100 binin üzerinde olduğunu dile getirdi. 


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), İstanbul'un Konaklama Kapasitesi Raporu'nun ikincisini yayımladı. İstanbul'un mevcut otel sayısı ve konaklama kapasitelerinin detaylandırıldığı raporda, Avrupa ve Anadolu yakasında otel yatınmlan açısından öne çıkan bölgeler ve devam eden yatırımlar da yer aldı. TUROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul'un var olan eşsiz turizm zenginliğinin her geçen gün daha geniş kitlelere yayıldığım belirterek, "İstanbul'un marka değeri giderek yükseliyor. Tarih ve coğrafyadan kalan miras ile beslenen şehrimiz, gelişen teknoloji ve modem hizmetleri ile vazgeçilmez bir cazibe noktası haline geldi" dedi. 


EN KÖTÜ SEZONDA BİLE YÜZDE 


60 Şehirde, ortalama oda ücretlerinin sezonuna ve kalitesine göre 49 ila 200 avro arasında değiştiğini kaydeden Bayındır, İstanbul'daki en fazla yatağın ise Fatih, Şişli, Beyoğlu ve havalimanı bölgesinde yer aldığım anlattı. 

İstanbul'daki otellerde doluluk oranlarının sakin sezonda bile Avrupa şehirlerinin ortalama doluluk oranlarım geçtiğini bildiren Bayındır, şöyle konuştu: "Avrupa'daki doluluk oranlan yüzde 50-60 arasında değişirken. İstanbul'daki otellerin doluluk oranlan yüzde 90'lara kadar çıktı. Yoğun sezonda oteller neredeyse tam kapasiteyle hizmet veriyor. 


Oda kapasiteleri kısıtlı olmasına rağmen doluluk ile ilgili en çok sorun yaşayan tesisler özel kategoriye giren oteller ve butik oteller olarak ortaya çıkarken, en fazla doluluk oranına sahip tesisler ise beş yıldızlı oteller olarak görülüyor. İstanbul'daki tesisler en düşük sezonda bile yüzde 60 doluluğa ulaşıyor" sektöründeki en büyük payın tesis açısından 4 yıldızlı oteller, yatak kapasitesi bakımından ise yaklaşık 34 bin yatakla 5 yıldızlı otellerde olduğunu bildiren Bayındır, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belge sahibi olmayan konaklama işletmelerinin ise bin 272 tesis ve 70 bin 87 yatakla toplam kapasitenin yarısına eşdeğer olduğunu söyledi. 


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön