Kentsel Dönüşüm

İstanbul Küçükçekmece'deki Güneş Sitesi, Yarısı Bizden Kampanyası'yla dönüşüyor: 8 blok yıkılıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hak sahiplerinin uzlaşma sağladığı İstanbul'daki Güneş Sitesi'nin dönüşümü için düğmeye bastı. İşte Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan o açıklama ve detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan "Yarısı Bizden" kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesi açıklandı. Bakanlıktan gerçekleştirilen açıklamada, hak sahiplerinin uzlaşma sağladığı Güneş Sitesi'nin dönüşümü için "Yarısı Bizden" ile hibe sağlandığına, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve TOKİ işbirliğiyle de inşaat desteğinin verildiğine dikkat çekildi. 

Konuya ilişkin son dakika açıklamasında "Hak sahiplerinin yüzde yüz uzlaşma sağladığı İstanbul'daki Güneş Sitesi'nin dönüşümü için 'Yarısı Bizden' ile hibe sunarken Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve TOKİ işbirliği ile de inşa desteği sağlayacak. Sitedeki 8 bloğun yerinde yeni konutlar ve yaşam alanları devlet güvencesiyle inşa edilecek" ifadelerine yer verildi. 

VATANDAŞLAR UZLAŞTIĞINDA DEVLET DEVREYE GİRİYOR 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, söz konusu paylaşımında "Yarısı Bizden" ile İstanbul'u dönüştürdüklerinin altını çizerek, 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi, 100 bin lira taşınma yardımını sağlamayı sürdürdüklerini dile getirdi. 

Alan bazlı büyük dönüşümlerde de vatandaşlar uzlaşmaya varıldığında devreye girdiklerine vurgu yapan Murat Kurum, "Riskli yapısını dönüştürmek isteyenlere 700 bin lira hibe, 100 bin lira taşınma yardımı sağlayıp yeni konutları TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum, son dakika açıklamasında, inşası süren Küçükçekmece'deki Güneş Sitesi'nin görüntülerini de paylaştı. 

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU 2024 

Geçtiğimiz aylarda Bakan Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili bir değişikliği paylaşmış ve artık tarih kısıtlamasının kaldırıldığına, İstanbul'un 39 ilçesinde vatandaşların süresiz başvuru yapmasının önünü açtıklarına dikkat çekmişti. 

İstanbul'da oturan ve kampanyaya başvuruda bulunmak isteyenler, işlemlerini e-Devlet kapısı aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. Kampanya kapsamında kredi için gelir şartı bulunmuyor. Bu nedenle hak sahiplerine kredi verilirken gelir ve kredi puanı dikkate alınmıyor. 

6 ay önce parasını mevduat, altın, dolar ve borsada değerlendirenlerin son durumu ne? Kazananlar kimler oldu?

Barınma risk altında! Kira ödemekte zorlanan vatandaş nasıl ev sahibi olsun? Çetin Ünsalan yazdı...

Nisan'dan önce kira artışlarının yıllık yüzde 50'nin altına inme olasılığı düşük!