15 / 05 / 2024

İstanbul markası ve algı yönetimi için bir platform kuruluyor!

İstanbul markası ve algı yönetimi için bir platform kuruluyor!

Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’ nın üçüncüsü “İstanbul’un Marka Değerinin Yükseltilmesi İçin Yapılması Gerekenler” başlığı altında 10 Ekim 2013 tarihinde farklı sektörlerden güçlü isimlerin katılımlarıyla gerçekleşti...




Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun (GİSP) düzenlediği Gayrimenkul İçin Strateji Toplantıları’nın üçüncüsü “İstanbul’un Marka Değerinin Yükseltilmesi İçin Yapılması Gerekenler” başlığı altında 10 Ekim 2013 tarihinde farklı sektörlerden güçlü isimlerin katılımlarıyla gerçekleşti.



Küresel rekabet ortamında ülkelerden daha çok şehirlerin ön plana çıktığı bir ortamda İstanbul’un, diğer dünya şehirleri arasında üst sıralarda yerini nasıl alabileceğine odaklanan toplantı katılımcıları, İstanbul'un küresel şehirler rekabetindeki yerinin iyileştirilmesi, kentsel marka algısının yönetilmesi ve 'Marka Kent Ajansı'nın kurulması yönünde yorumlar yaptı. Çeşitli yabancı kuruluşların yaptıkları küresel araştırmalarda genelde İstanbul'un entelektüel sermaye ve inovasyon sıralamasında en altta olmasının üzerinde duran katılımcılar, “İstanbul” algısı ve markasının daha iyi bir noktaya yükseltilmesi için mutlaka kamu desteğinin devreye girmesi gerektiğinde birleştiler.



Toplantının sonuç bölümünde en çok öne çıkan husus ise, özel sektörün girişimiyle bir üst yapı oluşturulması ve İstanbul'un algısının tek bir elden yönetilmesi gerekliliği oldu. Bu doğrultuda, farklı uzmanlıkların ve disiplinlerin bir araya getirilerek bir üst yapı oluşturulması ve “Platform” kurulması için çalışmalar yapılmasına karar verildi. GİSP Başkanı Gürler Ünlü, GİSP’in İstanbul’un marka değerinin tüm paydaşlar için yükseltilmesi konusundaki çalışmalarını ısrarla sürdürüp bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğini, gerçekleştirdikleri toplantılara katılanların da bu konunun desteklenmesinden memnun olduklarını ve bu konuda üretilebilecek sonuçlardan son derece umutlu olduklarını bildirdi.




Toplantı Katılımcıları:

Dr. Abdurrahman Arıman SPN Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Güvenç Kiraz Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı

Av. Ali Yüksel Gayrimenkul İçin Hukuk Enstitüsü Başkanı

B. Yener Yıldırım TDUB Başkanı

Can Karayel Langan Intl. Türkiye Ülke Müdürü

Cem Kınay Rixos Yönetim Kurulu Üyesi

Faruk Göksu Kentsel Strateji Kurucu Ortağı

FiruzSoyuer DTZ Pamir&Soyuer Yönetici Ortak

Füsun Philipson GYODER Üyesi

Güniz Çelen Çelen Holding Yön. Kurulu Başkanı

Gürler Ünlü GİSP Başkanı

Hakan Gümüş GİSP Başkan Yard., EA İnşaat Genel Müdürü

Haluk Sur Cushman & Wakefield Ülke Başkanı

Hüseyin Kaptan Atelye 70 Yönetim Kurulu Başkanı

İsmail Özcan GİSP Genel Sekreteri

Kemal Çetin Epos Gayrimenkul Değerleme

M. Emre Çamlıbel SOYAK Holding CEO’su

M. Ersun Bayraktaroğlu PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri

Muhterem İlgüner Brandassist Yön. Krl. Başkanı

Murat Goldştayn Remax Bölge Direktörü

Nilgün Kıvırcık GAP İnşaat ProjelerDirektörü

Pınar Eczacıbaşı GP Trust

Ömer Şengüler Global Magic Brands CEO

Sedef Güneş Gayrimenkul Türkiye Dergi Editörü


Ayrıntılı bilgi için: www.gisp.org.tr


Geri Dön