05 / 05 / 2024

İMİB'in Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar yarışmasının ödül töreni İstanbul Modern'de!

İMİB'in Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar yarışmasının ödül töreni İstanbul Modern'de!

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, bu yarışma ile Türk doğal taşlarının daha yakından tanınmasını, geleceğin genç mimar, iç mimar ve tasarımcılarının sektörle buluşturulmasını amaçladıklarını ifade etti.



Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak isimli tasarım yarışması, doğal taşların yaratıcılıkla yeniden değerlendirilmesi, yeni ufukların gelişmesi ve sürdürülebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlamayı hedefliyor.


İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı mali desteğiyle gerçekleştirilen “Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar” adlı proje kapsamındaki yarışmanın ödül töreni, 8 Haziran Cuma günü İstanbul Modern’de gerçekleştirilecek. 64 başvurunun yapıldığı yarışmanın ödül töreninde, birinciye 12 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye ise 4 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca 5 adet 2 bin TL’lik mansiyon ve 2 bin TL’lik toplam satın alma ödülü de sahiplerini bulacak.


Yarışma kapsamında genç tasarımcılardan; alışveriş merkezleri, havaalanları, dış cephe kaplama, banyo ve bahçe peyzajı gibi alanlarda günlük yaşamda kullanılabilecek, üretilebilir, özgün tasarımlar ve ürünleri doğal taşla tasarlamaları istendi. 


Yarışmaya, Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Meslek Yüksek Okullarından ön lisans öğrencileri başvurdu. Tasarımlar; MSGSÜ öğretim üyeleri ile tasarım ve mimarlık camiasından konularında uzman ve seçkin kişilerin yer aldığı 15 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.


Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar projesi ve tasarım yarışması ile öğrencilerin Türk doğal taşına ilişkin farkındalıklarının artırılarak gelecekte imza atacakları projelerde doğal taş kullanmalarının teşvik edilmesini de hedeflediklerini anlatan Özer, bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirerek gençleri teşvik etmek istediklerini söyledi. Özer, yarışmaya gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, “Başvuruda bulunan tüm genç arkadaşlarımızın birbirinden değerli tasarımları, aslında sektörümüzün ve ülkemizin gençlerle ne kadar çok gurur duyması gerektiğinin kanıtıdır. Eğitime ve gençliğe yaptığımız her yatırım fazlasıyla ülkemize geri dönecektir.” dedi.


Tasarım yarışması ve proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için 0212 454 08 72 numaralı telefondan İMİB’e ulaşabilirsiniz.






Geri Dön