15 / 05 / 2024

İMİB'ten Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar projesi!

İMİB'ten Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar projesi!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar adlı projeyi hayata geçirdi



DOĞALTAŞ KULLANIMINDA EZBERLER BOZULUYOR!

Genç mimar, iç mimar, tasarımcı ve öğrencileri sektör temsilcileri ile buluşturmayı ve Türk doğal taşlarını daha yakından tanıtmayı hedefleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), bu amaçla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü işbirliği(MSGSÜ) ve İstanbul Kalkınma Ajansı Mali desteği ile “Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar” adlı projeyi hayata geçirdi.


Geçtiğimiz yıl Ekim ayına kadar uzanan ve yaklaşık bir yıl süren proje kapsamında ocak, atölye, fuar ziyaretleriyle, öğrencilerin doğal taş işleme süreçleri ve kullanım alanlarını görmeleri sağlanırken, akademisyenlerin ve sektörün önde gelenlerinin katılımıyla düzenlenen seminer, sempozyum, çalıştay gibi aktivitelerle öğrencilerin teorik bilgileri pekiştirildi.


Projenin son ayağı olarak “Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak” isimli tasarım yarışması düzenlendi.

Yarışmacılar Türk doğal taşlarını kullanarak harikalar yarattılar.

Yarışma, gelecekte ülkemizin mimarları ve tasarımcıları olacak öğrencilerimize ülkemiz doğal taşlarını tanıtmak, doğal taşların kullanılırlığını arttırarak insan hayatındaki yerini genişletmek, katma değeri yüksek olan ve farklılık yaratan ürünlere dönüştürmek amacıyla düzenlendi. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden tüm öğrencilerin katılımına açık olan yarışmada proje bünyesinde yer alan öğrenciler edindikleri bilgileri kendi tarzları ve umutlarıyla, yeni tasarımlara çevirme fırsatını buldular. Tasarımlarda aranan temel özellikler; üretilebilir, yapıda kullanılabilir, özgün bir tasarım olması ve Türk doğal taşının nitelikleri doğrultusunda yeni tasarım ve yeni ürünlerin ortaya konmasıydı.


ISTANBUL MODERN’de yapılacak olan muhteşem bir davetle ödüller dağıtılacak.

Dereceye girenlere ödüllerinin takdim edileceği ödül töreninin sunumunu son dönem başarılı televizyon programıyla göz dolduran top model – sunucu Didem Soydan yapacak. 8 Haziran 2012 tarihinde 19:30'da İstanbul Modern’de gerçekleşecek olan davete üst düzey yetkililerin yanı sıra sanat ve moda dünyasından seçkin isimler davet edildi.

İMİB kurumsal vizyonu ve 2023 ihracat hedefleri çerçevesinde bundan sonra da sektöre değer katacak projelere yer vermeye devam edecek.


Geri Dön