05 / 05 / 2024

İstanbul Park ihalesinin iptal edilmediği açıklandı! 

İstanbul Park ihalesinin iptal edilmediği açıklandı! 

İstanbul Park ihalesini kazanan Can Grubu'nun ihaleden çekildiğine yönelik çıkan haberlerin doğru olmadığı açıklandı. Can Grubu'nun ortaklarından Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander, yaptığı açıklama kapsamında, "İhalenin iptali yada bizim çekilmemiz gibi bir şey söz konusu değil."



Düzenlenmiş olan ihale kapsamında Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park'ın yeni işletmecisi olan Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş.'nin ihaleden çekildiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

PİSTİN TESLİMİNİN YAPILMASI BEKLENİYOR

Can Grubu'nun ortaklarından Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander konu ile ilgili yaptığı açıklama doğrultusunda, “İhalenin iptali yada bizim çekilmemiz gibi bir şey söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Süreç hakkında da bilgi veren Cander, “Pisti önceki dönemde kiralayan firma Mayıs ayı içerisinde tahliye sürecini tamamlamak durumunda. Yine mayıs ayı içerisinde ihalede imzaların atılmasını ve pistin bize tesliminin yapılmasını bekliyoruz” diye ifade etti.

İstanbul Park ihalesinin iptal edilmediği açıklandı! 

haberturk.com'da yer alan habere göre; Lale Cander, Formula 1 yarışlarının Türkiye’ye geri dönüşü ile ilgili olarak da, “Formula 1 yetkilileri ile görüşmeler sürmektedir. Bu süreçte pisti teslim almamızı bekliyorlar. Sonrasında gelip pistte incelemede bulunacaklar. 2026’da Formula 1’i Türkiye’ye geri getirmek için çalışıyoruz” bilgisi verdi.

Cander’in verdiği bilgiler kapsamında, İstanbul Park’ın yeni döneminde sadece Formula 1 yarışları değil, diğer motor sporlarının da organize edilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park ihalesini alan şirket belli oldu!

İstanbul Park pisti için ihale süreci başlatıldı! İhalenin tahmini bedeli 117.8 milyon dolar!

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

 

 

 


Geri Dön